ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: «Όχι» στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 14 ΔεκεμβρίουΑντίθετος στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την ελπίδα «να μην έχουμε μετέωρα βήματα».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω πόσο καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα» είπε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

swell adv 2021

«Νομίζω για να μιλήσουμε για τρίτο κύμα πρέπει να δούμε το δεύτερο να ξεθυμαίνει, δεν ξεθυμαίνει, συνεχίζεται το ίδιο, θα έχουμε αναζωπύρωση και ενίσχυση του δεύτερου κύματος αν πάμε σε πρόωρη κίνηση που θα φέρει ένταση και κορύφωση στην κυκλοφορία του ιού».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως αποκλιμάκωση θα δούμε μετά τις γιορτές.

Παρέπεμψε δε, για άνοιγμα του λιανεμπορίου «ενδεχομένως μια εβδομάδα μετά να το δούμε».

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει, το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ακόμη και σε περιοχές που έχουν καλή εικόνα.

«Η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατ. πληθυσμού στις 7 Οκτωβρίου είχε επτά κρούσματα και στις 22 είχε αν θυμάμαι καλά 300, μέσα σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού».

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ανοίξουν και οι λατρευτικοί χώροι.

 


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button