ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι «γουρούνες» στα νησιά

Στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα των Μεταφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τα διπλώματα οδήγησης, ο υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο προετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο ενώ για τις «γουρούνες» ο υφυπουργός υποστήριξε ότι θα αρθεί η καθολική απαγόρευσή τους.

brands heaven2021

Παράλογο μέτρο χαρακτήρισε ο κ. Κεφαλογιάννης την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων γνωστών και ως «γουρούνες» οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών: «Η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση.

neratzoulis neo

Σε κάθε περίπτωση ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, θα διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.»
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button