ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι «γουρούνες» στα νησιάΣτις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα των Μεταφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Για τα διπλώματα οδήγησης, ο υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο προετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο ενώ για τις «γουρούνες» ο υφυπουργός υποστήριξε ότι θα αρθεί η καθολική απαγόρευσή τους.

Παράλογο μέτρο χαρακτήρισε ο κ. Κεφαλογιάννης την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων γνωστών και ως «γουρούνες» οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές.Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών: «Η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση.

Σε κάθε περίπτωση ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, θα διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.»

Back to top button
Close
Close