ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης: «Πως προκύπτει ο αριθμός των 2.000 μεταναστών για την Κρήτη»;

Ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. & Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης θέτει βασικά ερωτήματα μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Αν. Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα:

«Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες υπεύθυνης ενημέρωσης από τους συμμετέχοντες της σημερινής σύσκεψης στο Ηράκλειο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, δυστυχώς απαντήσεις δεν λάβαμε και ζητούμε  δημόσια να το πράξουν τώρα.

Πρώτον γιατί δεν κλήθηκαν όλοι οι Αυτοδιοίκητοί της Κρήτης παρά μόνο οι επικεφαλείς των πρωτευουσών δήμων των νομών της Κρήτης;

Ερώτημα, ο κος Λαμπρινός συμμετείχε ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ή ως Δήμαρχος Ηρακλείου; Ποιες ήταν οι αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης και ποιον δεσμεύουν;Δεύτερον, πως προκύπτει ο αριθμός των 2.000 μεταναστών που «μας αναλογεί….»; που όπως  φαίνεται συμφώνησαν οι συμμετέχοντες της σημερινής σύσκεψης.
Έχουν εντοπιστεί οι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και ποιοι είναι; Και αν δεν έχουν εντοπιστεί, πρώτα συμφωνούμε τον αριθμό και μετά αναζητούμε χώρους φιλοξενίας;

Δεν θα έπρεπε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει;

Τρίτον, επειδή η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να μας απαντήσουν, γιατί δεν προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της Κρήτης  όλων των κομμάτων στην σημερινή σύσκεψη;

Ποιος τελικά είχε την ευθύνη της σύνθεσης της σημερινής σύσκεψης, ο κ. Μουζάλας, ο κ. Λαμπρινός ή η Περιφέρεια Κρήτης;

Ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του μεταναστευτικού, την οποία πρόταση και η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Το μεταναστευτικό αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα για την χώρα μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με  απόλυτη σοβαρότητα και σχεδιασμό τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από όλους μας»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close