Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑρση μέτρων: Eτσι θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Αρση μέτρων: Eτσι θα ανοίξουν οι εκκλησίες

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η χώρα για τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό και την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για το άνοιγμα των εκκλησιών.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έδωσε ένα στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι εκκλησίες θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς, αλλά ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται.

mechanical adv 2021

«Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

apostolakis adv 2

Επιστολή Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτκη με την οποία ζητούσε το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενό της. Σε αυτή ζητούσαν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι εκκλησίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη Παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα, τη νύχτα της 26ης προς 27η Μαΐου.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble