ΕΛΛΑΔΑ

Από το 2020 το νέο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Από τον Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε πολλά επίπεδα πάνω σε αυτό που έχει ήδη κατατεθεί, ώστε να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις. Βασικός άξονας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου, τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, ο Κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα γίνονται με οικονομικά κριτήρια και μόνο, σημειώνοντας ότι το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί η σχετική ώστε καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Ερωτηθείς για τις σχολικές εκδρομές, ο Κ. Γαβρόγλου διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν τώρα αντιδράσεις καθώς είναι μια υπουργική απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.Για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close