ΕΛΛΑΔΑ

Αναφορά Θραψανιώτη για ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επιστολή του Επιμελητηρίου Λασιθίου με θέμα την ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων κατά την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

Με την κατάθεση της αναφοράς έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του νομού μας, μαζί με την ενίσχυση από την Πολιτεία εμπράκτως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας covid19, ώστε να ωφεληθούν όσες επιχειρήσεις υπέστησαν απώλειες και το πρώτο τετράμηνο του 2021. Οι οικονομικές ενισχύσεις θα πρέπει να γίνουν με θεσμοθετημένα, διαφανή και  ισότιμα κριτήρια, με σύννομες διαδικασίες που θα αναρτηθούν στη Διαύγεια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναλυτικά η αναφορά

 Αθήνα, 8-06-2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 Θέμα:  «Ενίσχυση εμπορικών καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης και εποχικών επιχειρήσεων κατά την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς»

Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 19 Μάϊου 2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Λασιθίου, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Χαριτάκης Θωμάς. Σε αυτήν ζητείται να ενισχυθούν οικονομικά οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και οι τουριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα και να διευκολυνθεί η επαναλειτουργία τους με τη σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα. Ο σύλλογος ζητά ακόμα από την Πολιτεία εμπράκτως να μεριμνήσει για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας covid19.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1):  Επιστολή του προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button