Nbaxevanis

Europlan
KOSA
FOCUS

Σύρος: Ενα από τα καλύτερα καταφύγια αδέσποτων ζώων στην χώρα!

Είναι τόσο δύσκολο να γίνουν τέτοια καταφύγια σε όλη την Ελλάδα;

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Μεγάλη πληγή στη χώρα μας τα κυνοκομεία αδέσποτων ζώων. Κυνοκομεία-κολαστήρια όπως αλλιώς λέγονται, καθώς, όπως γνωρίζουμε, οι συνθήκες σε αυτά είναι κάτι παραπάνω από φριχτές. Πρόσφατο παράδειγμα τα 2 κυνοκομεία της Σπάρτης.

Και επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφτεί κάποιο κυνοκομείο και θα πουν ότι υπερβάλλουμε και ότι της Σπάρτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, ένα έχουμε να τους πούμε. Δεν είναι καθόλου ιδιαίτερη περίπτωση τα καταφύγια της Σπάρτης. Αμέτρητα άλλα σε όλη την Ελλάδα έχουν «ανακαλυφθεί» να έχουν τέτοιες συνθήκες τα τελευταία πολλά χρόνια. Μην ξεχνάμε το καταφύγιο-κολαστήριο του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο. Το Άουσβιτς το ίδιο. Οι φωτογραφίες από εκεί μέσα ακόμα θα μας στοιχειώνουν για όλη μας τη ζωή. Και αμέτρητα άλλα παραδείγματα που μπορείτε να τα ψάξετε στο διαδίκτυο.

NOVA

Δεν θέλει κόπο να γίνει ένα κυνοκομείο ανθρώπινο ώστε να ζουν σε καλές συνθήκες τα ζωάκια εκεί μέσα. Θέλει απλά αγάπη και πρόγραμμα. Και λίγη δουλίτσα. Ε, βάλτε και λίγη ενσυναίσθηση. Μην κοροϊδευόμαστε όμως. Υποχρέωση των δήμων είναι. Αλλά όταν η Πολιτεία δεν έχει θέληση…τι να λέμε τώρα.

Οι φωτογραφίες από ένα από τα καλύτερα καταφύγια στη χώρα μας, αυτό της Σύρου Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου μας έκαναν για άλλη μια φορά να πιστέψουμε ότι όλα γίνονται. Κυρίως με αγάπη, όπως είπαμε πιο πάνω.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Όμορφο, καθαρό, περιποιημένο, τακτοποιημένο. Ένα πανέμορφο, θα το χαρακτηρίζαμε καλύτερα, ξενοδοχείο ζώων. Με ευτυχισμένα σκυλάκια που απολαμβάνουν την αγάπη των εθελοντών σε ένα κατάλληλο περιβάλλον που πραγματικά τους αξίζει. Σε όλα τα όντα αξίζει να ζουν με αξιοπρέπεια και να έχουν τα στοιχειώδη. Και κάτι παραπάνω από τα στοιχιεώδη.

Είναι το μεγάλο σπίτι της αγάπης, όπως το αποκαλούν οι άνθρωποί του Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου. Το καταφύγιο Syros Stray Animal Shelter (syrosshelter.com) δημιουργήθηκε πριν 6 περίπου χρόνια από την οργάνωση Κ9Aid των Αυστραλών Cindy και Derek, οι οποίοι βοηθούν μικρά καταφύγια σε όλον τον κόσμο.

Mechanical Solutions

Τα προηγούμενα 11 χρόνια, όπως έχουν αναφέρει οι ίδιοι, σε αυτόν το χώρο, υπήρχε ένα υπαίθριο καταφύγιο όπου ζωάκια και εθελοντές ήταν έρμαια των καιρικών συνθηκών. Το πείσμα και η αγάπη αυτών των λίγων αυτών ανθρώπων για τα ζωάκια είδαν πολλοί άλλοι και τους βοήθησαν! Η συμβολή όμως της οργάνωσης K9 ήταν καθοριστική. Βοήθησαν στο να φτιαχτεί ένα μικρό θαύμα.

Στο πολύ όμορφο αυτό καταφύγιο υπάρχουν 12 μεγάλα δωμάτια όπου οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές ώστε τα σκυλάκια να νιώθουν ελεύθερα! Ο πολύ μεγάλος προαύλιος χώρος αποτελεί χώρο διασκέδασης και παιχνιδιού. Υπάρχει επίσης μια αποθήκη και ένα container, δωρεά από το K9, όπου φυλάσσονται όλα τα είδη που φέρνουν οι φίλοι του καταφυγίου για τα ζώα.

Το καταφύγιο μέσα από τα λόγια των ίδιων των ανθρώπων του, όπως είχαν γράψει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη ανάρτησή τους: «Ένας χώρος πεντακάθαρος και πολύ φιλόξενος όπου οι πρωταγωνιστές είναι τα μουσουδάκια μας και μόνο. Στο καταφύγιό μας έχουν φιλοξενηθεί και έχουν βρει οικογένειες εδώ και 16 χρόνια πάνω από 500 ψυχούλες. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε θα δείτε το δεύτερο σπιτικό μας. Όποιος φίλος θέλει να γίνει μέλος της οικογένειάς μας, καλοδεχούμενος. Μεγάλη χαρά θα δώσει σε όλους μας».

Μπράβο σε όλους σας παιδιά. Μιλάμε για καταφύγιο-πρότυπο. Και απευθυνόμενοι στους διάφορους υπεύθυνους-ανεύθυνους θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να γίνουν όλα τα δημοτικά κυνοκομεία αυτής της χώρας σαν αυτό της Σύρου. Αφού θέληση -και μάλιστα τεράστια- από τους εθελοντές και της φιλοζωικές για βοήθεια υπάρχει.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
petpet.news.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο