ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
FOCUS

Στην Σεούλ έχουν δρόμους που καθαρίζονται μόνοι τους

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μικρές συσκευές ψεκασμού έχουν κεντρικά σημεία δρόμων έχοντας διττό ρόλο: να δροσίζει εν μέσω καύσωνα, αλλά και να μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Συγκεκριμένα, οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί στις διαχωριστικές λωρίδες λειτουργούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

“ΧΡΥΣΟΣ

Για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οι ψεκασμοί επιχειρούν να μειώσουν τη θερμοκρασία της ασφάλτου, συμβάλλοντας και στον περιορισμό της συνολικής θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας.

Τους άλλους μήνες –Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο, οι ψεκαστήρες λειτουργούν για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

“IN_AND_OUT

Το μικροσωματίδια που δημιουργούνται από την επαφή των ελαστικών στο οδόστρωμα κολλούν λόγω του νερού στην άσφαλτο και έτσι δεν διαχέονται στην ατμόσφαιρα.

«Ο ψεκασμός νερού στις επιφάνειες του δρόμου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του δρόμου και στον μετριασμό της λεπτής σκόνης που δημιουργείται από τη φθορά των ελαστικών», είχε αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο ένας αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ.

Mechanical Solutions

Να σημειωθεί ότι η ρύπανση από τη φθορά των ελαστικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι 1.000 φορές χειρότερη από τις εκπομπές καυσαερίων, όπως αναφέρει έρευνα του Παγκόσμιου Ανεξάρτητου Οργανισμού «Analytics Emissions».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button