ΠΡΟΣΩΠΑ

Κώστας Μαντωνανάκης | «Εφυγε» από την ζωή ο εμβληματικός ξενοδόχος

Πλήρης ημερών και αφού έζησε μια ζωή σαν όνειρο ο Κώστας Μαντωνανάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς γενάρχες του ελληνικού Τουρισμού απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.Ένας από τους εμβληματικούς ξενοδόχους της Κρήτης, ο Κώστας Μαντωνανάκης “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με την ακμή του τουρισμού στην Κρήτη τη δεκαετία του ’70 και υπήρξε ο γεννήτορας της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Κώστας Μαντωνανάκης το 1983 εξαγόρασε αρχικά το μερίδιο της Νάκου στο διάσημο  Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη που είχε κατασκευαστεί το 1971 και κατόπιν το άλλο 50% το 1987. Επί των ημερών του το εμβληματικό ξενοδοχείο κατέστη σημείο αναφοράς του κρητικού τουρισμού αλλά και ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο εκλιπών επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και σε άλλες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Το Elounda Beach, εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό Τουρισμό, όχι μόνο επειδή ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία διεθνούς τουρισμού.

swell adv 2021

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Η σορός θα βρίσκεται στον Ναό μια ώρα νωρίτερα για το “ύστατο χαίρε”. Αντί στεφάνων η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το εξαιρετικό αυτό ξενοδοχείο, το οποίο ασφαλώς δεν ήταν το πρώτο ξενοδοχείο μαζικού τουρισμού, δημιουργήθηκε από την  αείμνηστη Νάκου, που μαζί με τον Σωτήρχο έφτιαξαν προγενέστερα το MINOS BEACH. Η Νάκου, αγόρασε το οικόπεδο και ακολούθως με τον Γιώργο και Σπύρο Κοκοτό, κατασκεύασαν το Elounda Beach, το 1971. Το 1983 ο Κώστας Μαντωνανάκης εξαγόρασε το μερίδιο της Νάκου και το υπόλοιπο 50% αργότερα, το 1987, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, τουλάχιστον της Μεσογείου.

Αξέχαστη θα μείνει η περιπέτεια και η στάση που κράτησε το 2013, όταν η περιφερειακή αρχή επιχείρησε να γκρεμίσει καλαίσθητες κατασκευές για τους τουρίστες σε πολυτελή ξενοδοχεία της Κρήτης και ο Κώστας Μαντωνανάκης όρθωσε το ανάστημά του, ματαιώνοντας τις κατεδαφίσεις.

elounda beach 1296 o

elounda beach 1973


Σχετικά άρθρα

Back to top button