Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Το παρασκήνιο της επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στα Χανιά θα είναι κανονικά ο Παύλος Πολάκης, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, δέχτηκε ομόφωνα τη συγγνώμη του, την οποία έκανε γνωστή προς την ηγεσία και τα μέλη του κομματικού οργάνου, με τη επιστολή του.

Το δρόμο για την «ολική επαναφορά» του κ. Πολάκη στις κομματικές λίστες άνοιξε η εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία περιέγραψε πως «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε». «Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», τόνιζε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πράξη πολιτικής ευθύνης».

NOVA

Οι διεργασίες για την «επιστροφή» Πολάκη είχαν ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή με την απολογητική επιστολή του βουλευτή Χανίων, που διέρρευσε τεχνηέντως στον τύπο ένα εικοσιτετράωρο πριν την συνεδρίαση του οργάνου, η οποία προδιέγραφε την συνέχεια.

Η κίνηση του Πολάκη δεν ήταν έκπληξη για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως ήταν προϋπόθεση ώστε να ξανασκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας την εισήγηση του και να επανεξετάσει την πρόθεση όχι μόνο να τον αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία, αλλά ακόμα και να τον θέσει εκτός κόμματος.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Επίσης, αξιολογήθηκε θετικά και η στάση του τις τελευταίες εβδομάδες που διατήρησε χαμηλούς τόνους, απέχοντας (όσο μπορούσε) από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, καταλυτικά έδρασε και η αυτόβουλη απομάκρυνση του Μιχάλη Χαιρετάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πάντως, πως για το ψηφοδέλτιο Χανίων ο Χαιρετάκης δεν ανακοινώθηκε ποτέ, αντιθέτως ήταν υπό εξέταση η συγκεκριμένη υποψηφιότητα και αυτή η εκκρεμότητα είχε φέρει τα πρώτα σύννεφα στη σχέση Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ.

Mechanical Solutions

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν κάπως βαρύ, με τα περισσότερα στελέχη να αποφεύγουν οποιαδήποτε δήλωση. Ήταν όμως, εξαρχής, θετική η πρόγνωση για τον Παύλο Πολάκη. Η συνεδρίαση διήρκεσε αρκετές ώρες, αφού στην ατζέντα της συζήτησης δεν αφορούσε μόνο την περίπτωση Πολάκη, αλλά και την στάση του κόμματος το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές και η διαχείριση του δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι αποφάσεις συμφωνήθηκαν ομόφωνα.

Κατόπιν αυτών, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα να επιστρέψει ο Παύλος Πολάκης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς «το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας γίνεται λόγος για την ανάγκη σεβασμού «στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις».  Στο πλαίσιο αυτό, «η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Την ίδια ώρα, με ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο Παύλος Πολάκης την επάνοδό του στα κομματικά ψηφοδέλτια, όπως διαφαίνεται από σχετική ανάρτησή του, στην οποία, μεταξύ άλλων δηλώνει πως προχωράμε μαζί «πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ». «Σιγά μην τους κάνουμε το χατίρι», καταλήγει.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν από τους πρώτους που έφτασε στη συνεδρίαση και από τους τελευταίους που έφυγαν. Καλημέρισε ευγενικά τους δημοσιογράφους και τεχνικούς που βρίσκονταν στο σημείο και απέφυγε οποιαδήποτε δήλωση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο