Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Το ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε «κώμα»! | Δήλωση του Μ.Θραψανιώτη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Η χρεοκοπία της χώρας, η επιβολή των μνημονίων και η σκληρή δημοσιονομική πολιτική – πλαφόν στις δαπάνες, η αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη -οδήγησαν το ΕΣΥ σε τραγικό αδιέξοδο…

Αδιέξοδο που επιδεινώθηκε με την πανδημική κρίση και τις πολιτικές της Ν.Δ . Πολιτικές που στηρίζονται στην λογική, ότι δηλαδή οι Ιδιώτες (ιδιωτικός Τομέας ), μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα.

NOVA

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, ότι ο Ιδιωτικός τομέας (ιδιωτικές κλινικές) , μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες;

Προφανώς και δεν αμφισβητείται αλλά με μια προϋπόθεση. Να μπορείς να πληρώσεις …¨ !

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στην δήλωση αυτή προέβη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ, Ν. Λασιθίου, κ. Μανόλης Θραψανιώτης, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί πράγματι ειρωνεία, να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, ότι : “δεσμεύεται για ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ” , όταν με το νόμο 4999/22 στα δημόσια νοσοκομεία ,επιτρέπεται σε Γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και ιδιώτες , να προβαίνουν σε Ιατρικές πράξεις τις οποίες θα πληρώνει ο ασθενής.

Ο κ. Θραψανιώτης, υποστηρίζοντας, ότι η Υγεία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά αγαθά, και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη –   θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν – υπενθύμισε – ότι : ο Νομός μας, δεν αποτέλεσε εξαίρεση  στον κανόνα, δεδομένου ότι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι μονάδες υγείας έχουν στοχοποιηθεί και απαξιωθεί, σύμφωνα μάλιστα και με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Πλεύρη, ότι δηλαδή, δεν μπορεί η Κρήτη να έχει οκτώ νοσοκομεία και το Λασίθι τέσσερα!!!

Mechanical Solutions

Οι πολίτες του Λασιθίου απέδειξαν με τις πρωτοφανείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο καιρό – την αντίθεση τους. Ζητούν και διεκδικούν αποφασιστικά την ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού, με δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των μονάδων υγείας ”.

Μάλιστα αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο (27/4) με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων – επεσήμανε – ότι έγιναν γνωστά τα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μονάδων Υγείας (Μονιμοποίηση συμβασιούχων Ιατρικού – Νοσηλευτικού , προσλήψεις σε ορίζοντα ενός έτους,αναβάθμιση μισθών υγειονομικών, 2.000 ευρώ εισαγωγικός μισθός για γιατρούς και αναλογικά για λοιπό προσωπικό, κίνητρα και στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες περιοχές, προκήρυξη θέσεων 6 μηνών πριν από την συνταξιοδότηση – μετακίνηση  για να μην δημιουργούνται κενά, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα), τονίζοντας ότι δεσμευόμαστε και μπορούμε να δημιουργήσουμε, ένα νέο ενισχυμένο ΕΣΥ που θα λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνικών με σχεδιασμό, όραμα και προοπτική.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο