Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Με γυναίκα επικεφαλής το Επικρατείας της ΝΔ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Πριν από μερικές μέρες, σε συνομιλητές του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι πολλοί θα χρειαστεί να googlάρουν αρκετά από τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Πράγματι, μια πρώτη ακτινογραφία των υποψηφίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν επελέγησαν λαμπερές υποψηφιότητες, με όρους lifestyle, ούτε «βαριά» πολιτικά ονόματα που κάνουν κρότο.

NOVA

Από την άλλη, όπως μεταδίδουν αρμόδια γαλάζια στελέχη, τα πρόσωπα που επελέγησαν έχουν σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά απηχούν και τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Τα αποκαλυπτήρια για τα 15 ονόματα του γαλάζιου Επικρατείας θα γίνουν σήμερα το πρωί, στις 10:30, στην οδό Πειραιώς από τον κ. Μητσοτάκη, πριν αναχωρήσει για έναν νέο κύκλο περιοδειών σε Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία, με ενδιάμεση στάση το Φόρουμ των Δελφών.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, λίγη ώρα πριν την επίσημη παρουσίαση, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι γυναίκα «και θα σηματοδοτεί την έμφαση που δίνουμε στο πρόγραμμα μας για θέματα υγείας».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τα ονόματα

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει πράξη τη δέσμευση του για ισχυρή γυναικεία παρουσία και θα βάλει τρεις γυναίκες στις έξι πρώτες θέσεις που είναι δυνητικά εκλόγιμες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, και στην πρώτη θέση του γαλάζιου Επικρατείας θα τοποθετηθεί μια γυναίκα που θα συμβολίζει τη διεύρυνση και θα έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

Σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις θα βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον απόδημο Ελληνισμό και αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας ακόμα αναπληρωτής υπουργός σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο μόνος που απομένει από το τρέχον ψηφοδέλτιο, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Mechanical Solutions

Ψηλά στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου θα βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση με επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος του Μαξίμου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στις πρώτες θέσεις του Επικρατείας εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί και μια γυναίκα που θα συμβολίζει τη μάχη για τη γυναικεία ισότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το όνομα που ακούγεται εσχάτως είναι αυτό της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών, ενώ είναι η δημιουργός της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες».

Η ισορροπία ανδρών-γυναικών επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και στις πρώτες 10 θέσεις η αναλογία θα είναι 5 άνδρες και 5 γυναίκες. Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι γυναίκες θα είναι 8 σε σύνολο 15 υποψηφίων.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις του γαλάζιου «Επικρατείας» θα περιληφθούν επίσης ονόματα με κοινωνικό αποτύπωμα. Για παράδειγμα, σίγουρη θεωρείται μια γυναίκα αγρότισσα από νομό της περιφέρειας, αλλά και μια επίσης νεαρή γυναίκα με μια «δυνατή» προσωπική ιστορία, ενώ από τη νέα γενιά θα προέρχεται η νεαρή δικηγόρος και διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου. Η κ. Κανελλοπούλου συμπεριλαμβάνεται στην λεγόμενη «παλιά φρουρά» του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και είναι στενή συνεργάτις του προέδρου της Ορφέα Γεωργίου. Ακόμα, ακούγεται έντονα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος δεν έπεσε στη μάχη του σταυρού μετά τη μεταγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα έχει ακόμα δύο υποψηφιότητες από τον απόδημο Ελληνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μία από αυτές, σε μη εκλόγιμη θέση θα τοποθετηθεί η Μαρία Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μπαρουτοκαπνισμένο και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ. Ο λόγος για τον Αντώνη Σγαρδέλη, γενικό διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα 50 στελέχη που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ το 2015.

Θεματικές εκδηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, θα συνεχίσει στην οδό της περαιτέρω εξειδίκευσης του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο θα αποτελέσει και αιχμή του θετικού λόγου του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν χώρα επιμέρους θεματικές εκδηλώσεις, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού, για θεμελιώδεις ενότητες του γαλάζιου προγράμματος, με την αρχή να γίνεται με την Υγεία, να ακολουθεί εντός της επόμενης εβδομάδας μια εκδήλωση για την Οικονομία και ο κύκλος να κλείνει με το Κράτος. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν επιστρατευτεί και πριν τις εκλογές του 2019, ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλεί ως επί το πλείστον με ανθρώπους της καθημερινότητας και με νέους.

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα επιμένει σε υψηλούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι βρίσκεται, λοιπόν, απέναντι στην πρόταση, σήμερα, διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας; Εγώ βλέπω ένα χάος. Από δυνάμεις χωρίς αρχές. Δυνάμεις που εάν μπορούσαν -μην έχετε καμία αμφιβολία- θα ήθελαν να συνασπιστούν ακόμα κι αν ηττηθούν», είπε χθες από την Ξάνθη. «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και χαραμάδες σε αυτές τις κυβερνήσεις της ενοχής και της ανοχής, στα σχέδιά τους για μια κυβέρνηση «κουρελού». Κλείστε με την ψήφο σας και το δρόμο σε κάθε πιθανή συνεργασία που θα φέρνει παραλυσία. Η αυριανή κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνεται όμηρος κομματικών παζαριών», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button