Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

«Παρά πόδα» έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το «όπλο» της διαγραφής του Παύλου Πολάκη μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου καθώς το όργανο αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον κρητικό βουλευτή να απολογηθεί την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία.

Στη συνεδρίαση που κράτησε περίπου τρεις ώρες, το κλίμα ήταν βαρύ καθώς ο αντίκτυπος της κρίσης με τον Παύλο Πολάκη φαίνεται πως έχει αιφνιδιάσει τα στελέχη του κόμματος.

Mechanical Solutions

«Και μόνο το γεγονός ότι υπήρξαν δεκαπέντε κάμερες έξω από τα γραφεία του κόμματος δείχνει πόσο θόρυβο έχει προκαλέσει η σύγκρουση με τον Πολάκη» έλεγε κορυφαίο στέλεχος ενώ από το πρωί τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου είχαν σπάσει από απλά μέλη που ρωτούσαν τι θα γίνει, μέχρι και υποστηρικτές του βουλευτή που διαμαρτυρόντουσαν έντονα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στην απόφαση του να παραπέμψει τον κρητικό βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας λέγοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές λίγο πριν τη μάχη της κάλπης που αλλοιώνουν τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος.

Διίστανται οι απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή Πολάκη

Όλα τα στελέχη και αυτό φάνηκε και στην ομόφωνη απόφαση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να είναι ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Δεν υπήρξε ούτε μια αντίθετη φωνή σε αυτό. Αντιθέτως στο θέμα της διαγραφής υπήρξαν διαφορετικές απόψεις. Κάποια στελέχη υποστήριξαν έντονα ότι «δεν πάει άλλο με τη στάση του κρητικού βουλευτή και ότι πρέπει να προχωρήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας στη διαγραφή του» ενώ άλλα στελέχη, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Χρήστος Σπίρτζης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εμφανίστηκαν αρνητικοί στο να κλείσει η πόρτα οριστικά για τον Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τελευταίοι έβαλαν στο τραπέζι την ποινή της αναστολής της κομματικής ιδιότητας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τοποθετήσεις που όπως έλεγαν κάποιοι ήταν σε ανθρώπινο περισσότερο επίπεδο παρά στο καθαρά πολιτικό.

«Ναι στην αποπομπή από τα ψηφοδέλτια-όχι σε διαγραφή»

Τα στελέχη της λεγόμενης Ομπρέλας που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έχουν έρθει άπειρες φορές σε σύγκρουση με τον Παύλο Πολάκη, κράτησαν ουσιαστικά ενιαία στάση στις παρεμβάσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, την οποία αποφάσισαν σε σύσκεψη που είχαν.

«Ναι στην αποπομπή από τα ψηφοδέλτια-όχι σε διαγραφή, ώστε να μη δώσουμε λαβή στη ΝΔ, που θα ζητά κάθε μέρα τη διαγραφή κάποιου στελέχους» ήταν η γραμμή που αποφάσισαν ενώ όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος η Ομπρέλα συζήτησε μόνο το θέμα της διαγραφής και όχι της αναστολής κομματικής ιδιότητας.

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία

Τελικά βρέθηκε μια λύση που περισσότερο θολώνει παρά ξεκαθαρίζει το τοπίο. Να συνεδριάσει την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία στην οποία θα δώσει κανονικά ως μέλος του οργάνου ο Παύλος Πολάκης, η οποία θα κληθεί να επικυρώσει την ομόφωνη εισήγηση για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια, ενώ Παρασκευή ή Σάββατο η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει την ποινή.

«Δεν θα κάναμε σε κανένα το χατίρι να λέει πως φοβόμαστε ή κρυβόμαστε από τον Πολάκη, αντιθέτως θα εμφανιστεί σε μια συνεδρίαση όπου υπάρχει ομόφωνη απόφαση για αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια» έλεγε κορυφαίο στέλεχος που μετείχε στο Εκτελεστικό Γραφείο.

Μάλιστα εκτιμούσε πως ο κρητικός βουλευτής θα βρεθεί σε πολυ δύσκολη θέση καθώς λογικά θα εμμείνει στις απόψεις του και στις θέσεις του.

«Ήδη έκανε μια φορά πίσω την προηγούμενη εβδομάδα και ο ίδιος έλεγε ότι το έχει πληρώσει ακριβά. Αν τώρα έρθει στη συνεδρίαση και αναγνωρίσει το λάθος του και ζητήσει συγνώμη, δεν θα είναι πια ο Πολάκης. Θα είναι κάτι άλλο» σημείωνε χαρακτηριστικά εκτιμώντας πως θεωρεί απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ομοβροντία» υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Πολάκη

Η ζημιά πάντως έχει ήδη γίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε εσωκομματικό επίπεδο, λίγο πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας των εκλογών ενώ στα social media συνεχιζόταν η «ομοβροντία» από τους υποστηρικτές του Παύλου Πολάκη, γεγονός που θορύβησε ιδιαίτερα την Κουμουνδούρου.

«Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει κόμμα που να έχει αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη κατάσταση μόλις σχεδόν 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές» έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας πως είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, το κόστος θα είναι σημαντικό για το κόμμα στην πορεία προς τις κάλπες.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button