ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Το «ακαταλόγιστο»… (του Β.Βαρνακιώτη)Δημοσίευσα στα social media τον προβληματισμό μου για την στάση των βουλευτών του Νομού μας όσον αφορά στην υπόθεση της μετακίνησης της ΑΣΤΕΑΝ από τον Αγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο.

Το «ακαταλόγιστο»... (του Β.Βαρνακιώτη) 1

Το κείμενο που έγραψα, είναι το παρακάτω:

Το «ακαταλόγιστο»... (του Β.Βαρνακιώτη) 2

«Ακουσα με μεγάλη έκπληξη τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κο Δ.Κουνενάκη στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα της ΑΣΤΕΑΝ να μας λέει ότι οι βουλευτές του Νομού έπεσαν από τα σύννεφα και ότι δεν γνώριζαν τι γίνεται.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια κυρία είναι γραμματέας της κας Κεφαλογιάννη; 
Μήπως έχει κάποια «αδελφική σχέση» με βουλευτή;
Δηλαδή μας δουλεύουν και μας κοροιδεύουν;
Τα συμπεράσματα δικά σας…»

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κος Δημήτρης Κουνενάκης στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα αυτό, είπε ότι οι βουλευτές έπεσαν από τα σύννεφα και δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα αυτό. 

Αυτό είναι εντελώς αστείο και «ευθυνοφοβικό», διότι οι πιθανότητες να γνώριζαν, είναι συντριπτικά θετικές, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Ολοι γνώριζαν για το θέμα. 

Ολοι γνώριζαν ότι η σχολή τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σε «απαξίωση» με πολύ λίγους φοιτητές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Ολοι γνώριζαν τα κτιριακά προβλήματα που υπήρχαν.

Από το 1994 που ήρθε η σχολή στον τόπο μας, πάντα υπήρχαν προβλήματα. 

Είτε αυτά είχαν να κάνουν με τη στέγαση είτε με πολλά άλλα. 

Επί 20 χρόνια σχολή γυρνούσε γύρω-γύρω επιβεβαιώνοντας την λαική ρήση «όπου γης και πατρίς».

Αλλαξε έδρα εάν δεν κάνω λάθος 4 φορές.

Εκατομμύρια των εκατομμυρίων δόθηκαν για την στήριξη της σχολής, που εάν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά σήμερα.

Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Πήγαν για στήριξη της σχολής, ή μήπως πήγαν σε ανακαινίσεις ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων; 

Δυστυχώς κανείς και ποτέ δεν έμαθε κάτι. 

Που είναι η περιβόητη διαφάνεια που επικαλούνται όλοι σήμερα;

Πέρυσι έτσι απλά «ξηλώθηκε» το τμήμα των ΤΕΙ στα Λακώνια και πήγε στο Ηράκλειο. Πολλοί από τους φοιτητές του τμήματος δυστυχώς δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους εκεί, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούσαν να στηρίξουν αυτή τη μετακόμιση.

Σήμερα το πρωί είδα στο email μου ότι έγιναν και κάποια σχόλια στο Facebook για αυτό που έγραψα, αλλά δυστυχώς τα σχόλια αυτά κατόπιν είχαν διαγραφεί από αυτούς που τα έγραψαν.

Προσπαθούσαν να συνδέσουν τις Δημοτικές εκλογές με το θέμα της ΑΣΤΕΑΝ. 

Εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. 

Οι δημοτικές εκλογές τελειώνουν τον Μάιο. Η ΑΣΤΕΑΝ όμως δεν θα είναι εδώ και μαζί μ’αυτή θα πεθάνει άλλο ένα ενεργό κομμάτι της πόλης μας.

Θα ήθελα να πω το εξής: Όταν βλέπουμε να «ξηλώνεται» αυτός ο άγιος τόπος, τότε κανείς δεν έχει το ακαταλόγιστο. Είτε αυτός είναι βουλευτής, είτε πρωθυπουργός, είτε ο Πάπας της Ρώμης. 

Πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Βαγγέλης ΒαρνακιώτηςΣχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close