Εκλογές 2014

Στ. Αρναουτάκης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναχτίσει την αξιοπιστία της, να ξαναβρεί τις αξίες της

«Ο Ευρωπαίος πολίτης να κάνει ξεκάθαρο και δυνατό το αίτημα του: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακτήσει την αξιοπιστία της, να ξαναβρεί τις αξίες της, τη θεμελιώδη βάση της ύπαρξης της, τη συνεργασία με αλληλεγγύη για το κοινό καλό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας-Europe Direct Κρήτης στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Επαναεπινοώντας τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» – “Reinventing Democracy in Europe». Στην εκδήλωση, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο Jimmy Jamar, ο Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, και ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

-Eπαναξιολόγηση του εννοιολογικού περιεχομένου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Προς μια εκ νέου εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ε.Ε. – εκδημοκρατισμό των θεσμών.
-Νέα στοχοθεσία για την Ε.Ε.: κοινωνική Ευρώπη – Ευρώπη της αλληλεγγύης.
-Προτάσεις περί ενδυνάμωσης της Συμμετοχής των Πολιτών στα Ευρωπαϊκά ζητήματα. Εθνικά δημοκρατικά ελλείμματα και ευρωπαϊκό δημοκρατικό έλλειμμα.
-Αναζητώντας ένα νέο συνδυαστικό πρότυπο μεταξύ κυριαρχίας των κρατών και (υπερεθνικής) διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Ο ρόλος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής: μία θεσμική προσέγγιση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη για την οργάνωση της εκδήλωσης τα στελέχη του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης Βάσω Μαλδούκα και Νίκο Μωραιτάκη, αναφέρθηκε στο καίριο και επίκαιρο ζήτημα «για το ποια Ευρώπη θέλουμε»:


«Ερώτημα που τα τελευταία χρόνια τίθεται όλο και περισσότερο και αποτελεί αντικείμενο ιδεολογικών αντιπαραθέσεων. Όχι άδικα, αμφισβητήθηκε από όλους μας η ικανότητα της ΕΕ να δώσει πειστικές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες απαντήσεις στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο ως οικονομίες αλλά και ως κοινωνίες. Η πρωτοφανής οικονομική κρίση έπληξε σοβαρά την αξιοπιστία της» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζοντας ότι: «Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση μετετράπη σε κρίση αξιών, που απειλεί πλέον την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιλογή είναι μία, ο ευρωπαίος πολίτης να κάνει ξεκάθαρο και δυνατό το αίτημά του: η ΕΕ άμεσα να ανακτήσει την αξιοπιστία της,  να ξαναβρεί τις αξίες της, τη θεμελιώδη βάση της ύπαρξης της, τη συνεργασία με αλληλεγγύη για το κοινό καλό».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button