Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Συνέντευξη Γ.Χατζημαρκάκη στο CRASHonline: «Η κομματική τρομοκρατία ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα»

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB

Σε απίστευτες καταγγελίες για τα εμπόδια που προκαλεί στην υποψηφιότητα του το «Ελληνικό πολιτικό σύστημα» της χώρας προχωρά με μια «εκρηκτική» συνέντευξη στο Crashonline.gr του ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Αποκαλύπτει ότι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όπως λέει, τόσο τον ίδιο όσο και τους υποψηφίους του, μιλάει για απειλές που δέχθηκε το κόμμα του για το «διαφημιστικό λεωφορείο» στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε όλα αυτά προσθέτει και τα τεράστια εμπόδια που βάζει, όπως υπογραμμίζει το «Σύστημα» στην διακίνηση των ψηφοδελτίων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας λόγο για πόλεμο που δέχεται.

Mechanical Solutions

Στη συνέντευξή του τονίζει ακόμα πως όλα όσα έχει συναντήσει σήμερα στην Ελλάδα, θα τα καταγγείλει στα διεθνή ΜΜΕ και στην Κομισιόν.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης αφήνει τον Γερμανικό πολιτικό στίβο και ιδρύοντας το κόμμα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» ρίχνεται στην μάχη των Ευρωεκλογών στην χώρα μας ζητώντας πλέον από τους Έλληνες πολίτες να επικυρώσουν τον τίτλο που του έχουν δώσει στην Γερμανία σαν «πρεσβευτή της Ελλάδας» στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) από το 2004 και έχει δώσει μάχες προκειμένου να προασπιστεί την Ελλάδα και τις θέσεις της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης ενώ και από την θέση του ως Πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει δώσει μάχες για ένα από τα πιο ευαίσθητα εθνικά θέματα της χώρας μας.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη στο Crashonline.gr:

Όταν ανακοινώσατε πως θα είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Ελλάδα, πολλοί είπαν πως αυτή η επιλογή ήταν αναγκαστική γιατί δεν είχατε πολιτικό μέλλον στη Γερμανία επειδή έχασε το κόμμα σας και επειδή σας αφαιρέθηκε το διδακτορικό σας. Εσείς τι απαντάτε;

«Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Είχα μια πολύ εύκολη επιλογή ως πολιτικός. Να μείνω στη Γερμανία και από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα να είμαι παντού σε όλα τα γερμανικά ΜΜΕ και να λέω: “Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους”. Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια προς τη γερμανική πολιτική που θα δικαίωνε την πολιτική λιτότητας της κας Μέρκελ και εμένα θα με εκτόξευε πολιτικά στη Γερμανία, διότι το μήνυμα προς τη γερμανική κοινωνία θα ήταν, πως ένας Έλληνας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως πράττουν σωστά οι Γερμανοί. Η καρέκλα του Γερμανού πολιτικού ήταν δεδομένη. Δεν μ” ενδιέφερε όμως ποτέ αυτό. Αυτό που με νοιάζει είναι να νιώθω πως υπηρετώ τις αρχές μου, τη συνείδησή μου κι όσα πιστεύω. Διαφορετικά η πολιτική δεν έχει νόημα. Σας βεβαιώ δε, πως αν έμενα στη Γερμανία, όπως σας περιέγραψα, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα διδακτορικού. Άλλωστε η κα Μέρκελ σε αντίστοιχη περίπτωση αγκάλιασε δημόσια την Υπουργό Παιδείας, μπροστά στις κάμερες και τη στήριξε. Εξάλλου, το θέμα του διδακτορικού θα τραβήξει ακόμα δικαστικά. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ανακοίνωσα την κάθοδο μου στην Ελλάδα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τον Μάιο του 2013 και οι εκλογές για τη γερμανική βουλή όπου έχασε το πρώην κόμμα μου έγιναν τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πέντε μήνες μετά. Μην ξεχνάτε ακόμα πως ήμουν σκληρός πολέμιος στα Γερμανικά ΜΜΕ του πρόεδρου του κόμματος κ. Ρέσλερ και υπήρξα ο άνθρωπος που κτύπησε το χέρι στο τραπέζι πηγαίνοντας στο Βερολίνο και ζητώντας να αντικατασταθεί ο κ. Σέφλερ από τη θέση του ως υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά, όταν έκανε δηλώσεις κι έλεγε να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά για να ξεχρεώσει».

Έχετε μιλήσει πολλές φορές για τη διαπλοκή και τελευταία κατηγορείτε έντονα το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ποιες είναι οι πρώτες σας εμπειρίες, τώρα που συμμετέχετε σε αυτό;

«Το κράτος και το δημόσιο χρήμα είναι τα λάφυρα του πολέμου για τα οποία παλεύει το πολιτικό σύστημα για να επιβιώσει. Δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα λάθη του και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει, παρά μόνο να διατηρήσει την εξουσία. Υπάρχει ακόμα η αντίληψη της συναλλαγής. Το μπαχτσίσι και το ρουσφέτι δεν τελείωσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι λέξεις επιβιώνουν ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι ένα πελατειακό κράτος που πρέπει να περάσει στην ιστορία αναγκαστικά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Ούτε επιχειρηματικότητα υπάρχει, ούτε εργασία, ούτε μέλλον σε αυτό το μοντέλο. Σήμερα είναι τελείως διαφορετικές οι απαιτήσεις από ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα. Τι νόημα έχει όταν στηρίχθηκε στο στύψιμο των αδύναμων κοινωνικών ομάδων; Πως μπορείς να μιλάς για πρωτογενές πλεόνασμα όταν μία συνταξιούχος που παίρνει 700 ευρώ, δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πρέπει να πληρώσει τρεις μισθούς (1.950 ευρώ) λόγω της κατάργησης της φοροαπαλλαγής;

Έχει καταγγείλει «εμπόδια» στην πορεία του κόμματός του προς τις ευρωεκλογές. Ποια είναι αυτά;

Είναι απίστευτα όσα συμβαίνουν. Παραπέμπουν σε λογικές που δεν μπορούν να ισχύουν σ” ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου αλλά σε κατ” επίφαση δημοκρατικές χώρες. Διαπιστώνω φαινόμενα κομματικής τρομοκρατίας ή μάλλον κομματοκρατίας. Τα μεγάλα κόμματα ή τα πρώην μεγάλα κόμματα εκμεταλλεύονται τις σχέσεις τους με τους κομματικούς μηχανισμούς, ενώ τα λεγόμενα μικρά ή νέα κόμματα δεν έχουν ίσες ευκαιρίες. Αυτό ξεκινάει από τον χρόνο παράδοσης του χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και φτάνει στα θέματα της πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του κράτους δικαίου διότι δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Η ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση στα ΜΜΕ όλων των υποψηφίων και συνδυασμών, η αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση και λειτουργία του τύπου αποτελεί ζήτημα Δημοκρατίας για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Μάλιστα στην Ευρώπη αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα διαπιστώνω πρακτικές κατάχρησης εξουσίας που δημιουργούν διάφορα προσκόμματα στον προεκλογικό αγώνα των μη κυβερνητικών πολιτικών σχηματισμών.

Πείτε μας μερικά παραδείγματα…

Μας τηλεφώνησαν από τηλεοπτικό κανάλι και μας είπαν πως το τηλεοπτικό μας σποτ διάρκειας 28 δευτερολέπτων πρέπει να παίζει κάθε τρεις μέρες στο πλαίσιο της δωρεάν προβολής που δικαιούμαστε διότι μας αντιστοιχούν 10 δευτερόλεπτα προβολής την ημέρα! Την ίδια ώρα η Ν.Δ. έχει 126 και η ΕΛΙΑ το ίδιο περίπου, γιατί λέει έλαβαν υπόψη τη δύναμη στις ευρωεκλογές του 2009. Συμμετείχε “Ελιά” και “Νέα Ελλάδα” στις ευρωεκλογές του 2009; Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να προσπαθούν να αλλάξουν ΑΦΜ για να γλιτώσουν τα χρέη που έχουν με τα δάνεια που πήραν προνομιακά για να κερδίσουν τις εκλογές του 2012.
Επίσης, φτιάχνουν φακέλους υποψηφίων για να μπουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών υπηρεσιών του κράτους και κάποιοι τους ρωτούν προκαταβολικά: “Δεν φοβάστε που φύγατε από το κόμμα σας;”. Την ίδια ώρα, με έκπληξη βιώνουμε ότι οι κούτες που θα μεταφερθούν τα ψηφοδέλτια είναι συγκεκριμένες και στην αγορά δεν υπάρχουν γιατί έχουν αγοραστεί από τα κυβερνητικά κόμματα. Μας δίνουν δύο ημέρες για να στείλουμε τα ψηφοδέλτια στις πρεσβείες στο εξωτερικό και μας λένε “ψάξτε και βρείτε πως πρέπει να το κάνετε και τι θα στείλετε και πόσοι είναι εγγεγραμμένοι”. Είναι απίστευτο πως προσπαθούν ένα κρατικό μηχανισμό να τον μετατρέψουν σε κομματικό μαγαζί.

Υπήρχε και αυτή η περίπτωση με το διώροφο παλιό αγγλικό λεωφορείο που χρησιμοποιείτε…

«Ναι, εξίσου απίστευτο ήταν και το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με το διώροφο παλιό αγγλικό λεωφορείο που χρησιμοποιούμε και είναι ντυμένο απ” έξω με τα χρώματα του κόμματος, λογότυπα κλπ. Ο τροχονόμος σταμάτησε τον οδηγό και του είπε να εξαφανιστεί από την πόλη με εντολή εισαγγελέα, λέγοντας μάλιστα πως αν δεν το κάνει θα αρχίσει τελωνειακούς και φορολογικούς ελέγχους! Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης δεν γνώριζε τίποτα και μας είπε να υποβάλουμε μήνυση. Τελικά πληροφορηθήκαμε πως επρόκειτο για αθλητικό εισαγγελέα! Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Είναι ξεκάθαρο πως θα αναδείξω τα ζητήματα αυτά στο διεθνή τύπο και στην Κομισιόν. Οι εκλογές σ” ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας. Πρόκληση και πρόσκληση για τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής. Κάποιοι λένε: “Εδώ είναι Ελλάδα, έτσι γίνεται”. Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Δεν γίνεται έτσι παρά μόνο για αυτούς που τους συμφέρει».

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες των προτάσεών σας για να ξεπεράσουμε την κρίση;

«Ήρθε η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Το πρώτο βήμα για αυτό θα πρέπει να είναι ένας νέος ιστορικός συμβιβασμός ανάμεσα στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες του Βορρά και τις δοκιμαζόμενες από τη λιτότητα χώρες του Νότου της Ευρώπης, μέσα από συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα. Καταρχάς, το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν υπάρξουν συνδυαστικά τρία μέτρα: επιμήκυνση στην αποπληρωμή κατά 50 χρόνια. Έγινε στη Γερμανία όπου αποπλήρωσε τα δάνεια του 1953, το 2012 και στο μεταξύ είχε γίνει μια πολύ δυνατή χώρα. Επιλεκτικό κούρεμα που δεν θα θίγει τους πολίτες και θα αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι Γερμανοί έχουν ένα ανώμαλο φόβο για τον πληθωρισμό, αλλά εδώ φτάνουμε πλέον σε αποπληθωρισμό, άρα, είναι απολύτως εφικτό και μάλιστα άμεσα, να γίνει αυτό, με αλλαγή του καταστατικού της ΕΚΤ. Τέλος, θέλουμε μείωση των τεχνητά υψηλών επιτοκίων σε μηδενικό επίπεδο. Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας που πρέπει να σταματήσει.
Επίσης πρέπει να υπάρξει έντονη πίεση, ώστε το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να μην θεωρηθεί δημόσιο χρέος και υπό προϋποθέσεις να περάσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Από κει και πέρα, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουμε για τη διέξοδο από την κρίση, όπως είναι το “νεανικό ομόλογο” (youth bond) που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα για να στηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ακόμα, θέλουμε ένα προϋπολογισμό της Ευρωζώνης έως 5% που θα στηρίζει το ευρώ αλλά και την επιχειρηματική ανάπτυξη με την παράλληλη δημιουργία θέσεων εργασίας. Χρειαζόμαστε όμως και μια επενδυτική τράπεζα για τους μικρομεσαίους με χαμηλά επιτόκια κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει τέτοια τράπεζα σε μια εποχή που δεν υπάρχει ρευστότητα. Η Γερμανία καθυστέρησε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης και πριν λίγο καιρό η Καγκελάριος κα Μέρκελ σ” ένα προεκλογικό θέατρο στην Ελλάδα ήρθε να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου που μπορούσε να έχει ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, αφού ουσιαστικά η εγγύηση του είναι ευρωπαϊκή. Τέλος, υπάρχει ακόμα στον αέρα η πρόταση που έχουμε κάνει για ένα αναπτυξιακό σχέδιο “Ηρακλής” για την Ελλάδα που θα είναι στα πρότυπα του σχεδίου Μάρσαλ και θα έχει στοχευμένες δράσεις».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button