Εκλογές 2014

Συνάντηση του Μ. Θραψανιώτη και της ΡΣΚ με τη διοίκηση του Εργ. Κέντρου Λασιθίου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειαρχης Μ. Θραψανιώτης & οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι , Μ Αβραμάκης, Μ. Μαρής και Μ. Βάρδα επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και συναντήθηκαν με τη διοίκηση του, ανταλλάσοντας απόψεις και προτάσεις.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μ. Θραψανιώτης τόνισε ότι :

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων εφαρμόζονται οι πιο ακραίες πολιτικές της ανεργίας και της φτώχειας, ενώ η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί τις πιο αντεργατικές ρυθμίσεις τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ώστε να κάμψει κάθε φωνή αντίδρασης. Με το πρόσφατο νομοσχέδιο ξεπουλιέται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, θεσμοθετείται το «σκλαβοπάζαρο» των εργαζομένων, περικόπτονται δραματικά μισθοί και συντάξεις ενώ δρομολογείται ήδη η εφαρμογή νέου μνημονίου που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα. Επισημάνθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν στις εργασιακές σχέσεις από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Με την κατάργηση των υποχρεωτικών συλλογικών συμβάσεων οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ιεράπετρας έμειναν χωρίς σύμβαση.


Με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την παραχώρηση τους σε εργολάβους καταστρέφεται και η τοπική αγορά εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής και το κόστος για τους πολίτες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Τονίστηκε η ανάγκη ανατροπής αυτών των πολιτικών που εξαθλιώνουν το εργατικό εισόδημα και το πρώτο βήμα γι αυτό θα είναι οι τοπικές εκλογές.

Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακοί νόμοι στους εργαζόμενους και στις εργασιακές συνθήκες, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και οι δύσκολες συνθήκες ζωής και εργασίας που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά της ΡΣΚ τονίστηκε ότι είναι πάντα στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις και υποψήφιους περιφερειάρχες, που ψήφισαν τα μνημόνια (Αρναουτάκης) ή συμμετέχουν στην κυβέρνηση εφαρμογής των μνημονίων ως εκτελεστικά όργανα (Τσόκας).


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button