Εκλογές 2014

Πρόεδρος με τριετή θητεία από Συνέδριο: Ετσι οργανώνεται σε κόμμα το Ποτάμι

Με ένα εύληπτο βίντεο που θυμίζει πολύ την λογική των ΜΟΟC, των διαδικτιακών μαθημάτων που κάνουν μεγάλα πανεπιστήμια κυρίως στις ΗΠΑ, το Ποτάμι παρουσιάζει τον τρόπο που θα οργανωθεί σε κόμμα, με τις βασικές κινήσεις να γίνονται μέσω διαδικτύου.

Από την πρώτη στιγμή όποιος το επιθυμεί μπορεί μέσω της ιστοσελίδας να γίνει εθελοντής του κόμματος, αλλά και μέλος με την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν είναι μέλος άλλου κόμματος. Φυσικά και θα οδηγηθεί σε Συνέδριο, το οποίο θα εκλέγει πρόεδρο με 3ετή θητεία, εξελεγκτική επιτροπή και 30μελή Συντονιστική Επιτροπή. Η εξελεγκτική επιτροπή θα είναι τριμελής με ετήσια θητεία και θα έχει την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας του κόμματος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πριν από αυτό, όμως, τα μέλη που θα εγγραφούν ηλεκτρονικά θα συγκροτήσουν επιτροπές ανά περιοχή, επαγγελματική ιδιότητα κ.ο.κ. Η επικοινωνία θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς την συντήρηση γραφείων, καθώς το ζητούμενο είναι να κρατηθεί χαμηλό το κόστος. Η επιτροπή εκλέγει 3 αντιπροσώπους που την εκπροσωπούν στο Συνέδριο.

Επιπλέον θα συγκροτηθουν επιτροπές και 9 ομάδες πολιτικής οι οποίες θα μελετούν τις προτάσεις και θα εκπονούν τις θέσεις του κόμματος ανά θεματική, με βάση πάντα τις αρχές του Ποταμιού. Ολες οι 3μελεις αντιπροσωπείες κάθε επιτροπής συγκροτούν το Συνέδριο που συνέρχεται ετησίως για να επικυρώσει τις προτάσεις των πολιτικών ομάδων και των επιτροπών.


Ταυτόχρονα θα συσταθεί Συμβουλευτικό Οργανο για να ελέγχει ότι τηρούνται οι διαδικασίες που έχουν αποφασισθεί και να προλαμβάνει δυσλειτουργίες. Η συντονιστική επιτροπή θα εκλέξει επιτροπή οικονομικής διαχείρισης, τους επικεφαλής των ομάδων πολιτικής και 6μελες Συντονιστικό Συμβούλιο το οποίο μαζί με τον πρόεδρο θα εξειδικεύει τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Επιπλέον θα δημιουργηθεί Κοινωνική Γραμματεία από άτομα κύρους για να δέχεται προτάσεις από μη μέλη και να προωθεί το διάλογο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button