Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣ 2014Πόσες άλλες στρουθοκαμήλους θα γεννήσει η πόλη αυτή ;

Πόσες άλλες στρουθοκαμήλους θα γεννήσει η πόλη αυτή ;

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Βλέπουμε να εξελίσσονται τα δημοτικά πράγματα και καλό θα ήταν να τα αφήσουμε να εξελίσσονται όπως αυτοί και μόνο αυτοί γνωρίζουν να τα εξελίσσουν. Μέχρι τότε εμείς μπορούμε να αναπολούμε μερικά από τα κατορθώματα τους όλα αυτά τα χρόνια:

mechanical adv 2021

1. Το αμφιθεατράκι της λίμνης που η αρχική έμπνευση τους ήταν να γίνει υπόγειο parking και στην συνέχεια αφού βρήκαν νερό (μα πολύ νερό) αποφάσισαν να το κάνουν αμφιθεατράκι με τους περιβόητους όγκους γρανιτών , τους οποίους στην συνέχεια ξήλωσαν. Θυμάμαι μάλιστα τότε που ο κ. Αρναουτάκης είχε ζητήσει να δοθεί μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων έμπροσθεν του καταστήματος του οι «σοφοί» του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός για τον οποίο έγινε η εν λόγω επέμβαση. Το κατάστημα αυτό είναι το σημερινό ΚΑΡΝΑΓΙΟ και όπως θα έχετε όλοι δει η μόνη χρήση του χώρου ήταν , είναι και θα είναι τα τραπεζοκαθίσματα. Αρα πληρώσαμε τόσα χρήματα για να κάνουμε χώρο για τραπεζοκαθίσματα αφού αυτό είναι το δια ταύτα.

apostolakis adv 2

2. Το πεζοδρόμιο από την Αμμουδάρα προς το Βαθύ. Σίγουρα ήταν αναγκαίο πλην όμως παράνομο. Ωραία έγινε , σήμερα στην Αμμουδάρα έχει γκρεμιστεί από τον καιρό και εμείς το κοιτάμε. Γιατί όμως δεν νομιμοποιήθηκε ως αυθαίρετη κατασκευή το 2003 όταν αυτό προβλέπονταν από την Νομοθεσία ; Μετά από αυτό έρχεται σήμερα ο κ. Ζερβός και λέει ότι αν εκλεγεί θα είναι πρώτη προτεραιότητα του η μελέτη αυτή. Μα ποιόν δουλεύει , αφού ο ίδιος γνωρίζει την δαιδαλώδη πλέον οδό αδειοδότησης η οποία θα πάρει χρόνια. Στο μεταξύ μπορεί να μας πει πόσο είναι το πρόστιμο το οποίο έχει ήδη πληρώσει ο Δήμος και πόσο είναι το υπόλοιπο που πρέπει να πληρωθεί. Και όταν εννοώ Δήμος … εννοώ εμάς και μόνο εμάς , δηλαδή τους πολίτες του Αγίου Νικολάου.

3. Χωματόδρομοι στο σχέδιο πόλης Αγίου Νικολάου σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την έγκριση του σχεδίου πόλης Αγίου Νικολάου ενώ έχουν πληρωθεί όλες οι εισφορές σε χρήμα οι οποίες πληρώθηκαν για αυτόν τον σκοπό και μόνο από εμάς και μόνο εμάς.

4.  Ένα αισχρό παραλιακό μέτωπο στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Ένα μέτωπο που από την δεκαετία του 80 παραμένει αναλλοίωτο. Μήπως είναι διατηρητέο και δεν το γνωρίζουμε ;

5.  Απίστευτη κατάσταση στην περιοχή του Ορμου Αγίου Νικολάου , όπου όλα τα φωτιστικά είναι όχι απλά σπασμένα αλλά λεηλατημένα , το πλακόστρωτο πλήρως κατεστραμμένο και παντού βρωμιά.

6 Το περιβόητο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην περιοχή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αλήθεια που είναι τα πανάκριβα αυτοκινητάκια που τα είδαμε για λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια και στην συνέχεια χάθηκαν από τα μάτια μας ;

7.  Η απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στο μπουρούνι του Αγίου Νικολάου στην Κιτροπλατεία που κάνοντας βράδυ την βόλτα , εκτός του ότι είναι τελείως σκοτεινό , είναι βρώμικο , ενώ η εικόνα την Μαρίνας της πόλης από εκείνη την πλευρά όχι απλά δεν είναι η καλύτερη δυνατή αλλά είναι η χειρότερη που μπορούσε να είναι.

88.  Τα πεζοδρόμια του Καλού Χωριού τα οποία κατασκευάσθηκαν , πληρώθηκαν και στην συνέχεια ξηλώθηκαν.

99. Τα φανάρια της πόλης του Αγίου Νικολάου , τα οποία κατασκευάσθηκαν , πληρώθηκαν και επι της ουσίας δεν λειτούργησαν ποτέ.

10.  Οι προσλήψεις για την καθαριότητα στον Δήμο Αγίου Νικολάου , οι οποίες ποτέ δεν έγιναν αφού όλοι όσοι προσελήφθησαν στις θέσεις αυτές βρίσκονται σήμερα σε άλλα πόστα και η πόλη βρωμάει όπου και αν την ακουμπήσεις (από τοίχους έως δρόμους).

11.  Εξαίρετες ασφαλτοστρώσεις – όπου και αν έγιναν – ακόμα και μέσα σε ιδιοκτησίες Δημοτικών Συμβούλων της τότε εποχής.

12.  Η αξιοποίηση του ακινήτου του Ε.Ο.Τ. όπου βρίσκουν στέκι διάφοροι ενώ ο χώρος στο σύνολο του έχει λεηλατηθεί.

Έτσι απλά βρέθηκαν 12 σημεία από τις θητείες των Δημάρχων μας τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει καλά δεν έγινε τίποτα ; Τίποτα καινοτόμο και ουσιαστικό. Η πόλη ήταν πρωτοπόρος στον τουρισμό και έγινε ουρά. Κάντε μια βόλτα στο παραλιακό πλέον Ηράκλειο , στο Ρέθυμνο και στα Χανιά και θα καταλάβετε την διαφορά. Αυτοί όμως έχουν ανθρώπους που μπορούν ενώ εμείς έχουμε ανθρώπους που δεν θέλουν. Υπονοώ ότι ακόμα και αν μπορούσαν – που δεν μπορούσαν – δεν ήθελαν. Γιατί , γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα , η προσωπική ικανοποίηση μικρών και μεγάλων συμφερόντων και τίποτα άλλο , μα τίποτε άλλο. Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες , όμως δυστυχώς για εμάς αυτοί δεν τα διαβάζουν , οπότε γιατί να σας χαλάω την δική σας ωραία διάθεση σας. Να τους χαιρόμαστε και πάνω από όλα μην ξεχάσετε να τους ψηφίσετε στις εκλογές του Μαΐου. Σας υπενθυμίζουμε 18 Μαΐου η πρώτη Κυριακή και επειδή στον Άγιο Νικόλαο θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές μην ξεχάσετε να ξαναπάτε στις 25 του ιδίου μηνός , μόλις μια εβδομάδα αργότερα.

Θα σας έλεγα καλή αντάμωση , όμως επειδή εγώ θα είμαι στο προαύλιο και θα σας καμαρώνω που θα προσέρχεστε με χάρη και καμάρι για να ψηφίσετε – ιδίως αυτούς που έχουν την διάθεση για άλλη μια προσπάθεια σωτηρίας του τόπου μας – όντας ποιο ώριμοι αυτήν την φορά και έχοντας υλοποιήσει τα οικονομικά τους όνειρα τους επιθυμούν τώρα να τακτοποιήσουν και το καπρίτσιο τους. Ταλαίπωρη πόλη τι άλλο θα δούν τα μάτια σου. Πόσες άλλες στρουθοκαμήλους θα γεννήσει η πόλη αυτή ; Λέτε να φταίνε οι καιρικές συνθήκες τελικά ;

Ελεύθερος Σκοπευτής ΠΟΛΗΣ

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ