HTML Tables

Η συνάντηση του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

0Τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων και συνταξιούχων, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του Εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, επικεφαλής κλιμακίου του δημοτικού συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισήμανε ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που επιλέχθηκαν για την αντιμετώπισή της, ο αγώνας είναι διαρκής ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που θίγουν εργασιακά δικαιώματα τα οποία κέρδισαν οι εργαζόμενοι με αγώνες στο πέρασμα πολλών δεκαετιών. Τόνισε επίσης τους χρόνιους αγώνες του Εργατικού Κέντρου, για διεκδίκηση από το κράτος τον προγραμματισμό και υλοποίηση υποδομών τους οποίους στερείται η περιοχή, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Κρήτης, καταδικάζοντάς την σε υστέρηση, εις βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και της αναπτυξιακής προοπτικής και δυναμικής του. Ως  αρνητικές συνέπειες η μεταχείριση αυτή επιφέρει τη στασιμότητα και την ύφεση. Αλλά αυτό, τελικά, το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όλος ο κόσμος που ζει στον τόπο αυτό, με ανεργία, ανέχεια και εμπλοκή σε τοπικιστικές έριδες, που προκαλεί η εγκατάλειψη και μιζέρια, ως απόρροια της απουσίας κρατικής μέριμνας και ενδιαφέροντος από την πολιτεία.

Ο συνδυασμός «Δικαίωμα στην πόλη» διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στο Λασίθι, ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για να αποτραπούν κι άλλες απώλειες στο εισόδημά τους. Ο Δήμος πρέπει να είναι σύμμαχος των εργαζομένων  στους κοινωνικούς αγώνες και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις τους, τόνισε ο Αντώνης Ζερβός, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα αποτελέσει εγγυητή στην μάχη για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Ο νέος Δήμος Αγίου Νικολάου, η νέα δημοτική αρχή, θα είναι ενεργός συμμέτοχος στις μάχες που θα απαιτηθούν για την εξασφάλιση δίκαιης, αξιοπρεπούς κατανομής του παραγόμενου κοινωνικού μερίσματος, της υπεραξίας που μπορεί να παραχθεί στον τόπο μας,  και την οποία δικαιούνται να απολάβουν οι δημότες. Είναι ανάγκη να επικρατήσει κοινωνική ειρήνη και δικαιοσύνη στο χτίσιμο των εργασιακών σχέσεων, με σεβασμό στου συλλογικού πλαισίου και των τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα θα πρέπει να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός ελέγχου του πλαισίου αυτού, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προτεραιότητα στη δράση μας, ως δημοτικού συνδυασμού, τίθεται η προάσπιση της συνοχής της τοπικής κοινωνίας, της ενότητας και συνεργασίας του Δήμου και των συλλογικών, κοινωνικών και θεσμικών φορέων του τόπου, προκειμένου ο τόπος αυτός να παραμείνει ζωντανός, παραγωγικός και προοδευτικός. Επιδίωξή μας η σύναψη κοινωνικών συμμαχιών, ευαισθητοποίησης και παράλληλα ενεργοποίησης όλων των ζωντανών δυνάμεων καθώς και του εθελοντικού κινήματος, για διαρκή παρέμβαση στα ανοιχτά ζητήματα της πόλης. Για ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης νέων και προστασίας όλων όσων κατακτήσαμε ως τόπος και ως κοινωνία.

Μέλημα του συνδυασμού μας είναι η στήριξη όσων ζουν, δρουν, παράγουν και δημιουργούν στον τόπο μας, ιδίως των νέων μας, να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο μας, να δουλέψουν και να χτίσουν το μέλλον που δικαιούνται, διαμορφώνοντας όλοι μαζί τη θέση και την τύχη που μας αξίζει.

HTML Tables
Προηγούμενο άρθροΦρένο στη σπατάλη της πλαστικής σακούλας
Επόμενο άρθροΗ ψήφος στις εκλογές είναι υποχρεωτική
Newsroom
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-