Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Οι «πληγείσες περιοχές» του Πάνω Μεραμπέλλου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Την ρητή του δέσμευση έδωσε σαν απάντηση ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» κ. Πανίκος Καρατσής, στην έντονη δυσαρέσκεια κατοίκων και φορέων, στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Νεάπολη.

Δέσμευση, που έχει να κάνει με τον τρόπο που θα διαχειρίζονται τα τοπικά συμβούλια, τα προβλήματα και την καθημερινότητα των δημοτών.

NOVA
 • Κάθε τοπικό συμβούλιο θα έχει τον δικό του προϋπολογισμό και κονδύλια για έργα μικρής κλίμακας, για να μπορεί να δίνει άμεσα λύσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.
 • Ο κος Καρατσής δεσμεύτηκε ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνεται και στην ιστορική έδρα του Δήμου, τη Νεάπολη και γιατί όχι και στην έδρα της κάθε δημοτικής κοινότητας, με απόφαση που θα πάρει το νέο δημοτικό συμβούλιο.
 • Επίσης δεσμεύτηκε για διεξαγωγή λαϊκών συνελεύσεων σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου.

Ο κος Καρατσής άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν καθώς επίσης εισέπραξε την ανασφάλεια και την δυσαρέσκεια των κατοίκων και φορέων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Οι πολίτες αναφέρθηκαν στην «πλήρη αδράνεια» από πλευράς Δήμου, και την απουσία έργου και εξέφρασαν έντονη κριτική στην δήθεν εκπόνηση έργων από πλευράς Δήμου Αγίου Νικολάου, στη τρέχουσα δημοτική περίοδο.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ισως το μοναδικό έργο που καταγράφηκε, όπως ανέφεραν, ήταν το βάψιμο στα κράσπεδα των πεζοδρομίων κατά την περίοδο του δεκαπενταύγουστου και αυτό λόγω της λιτανείας της εικόνας της Παναγίας.

Σας παραθέτουμε μερικά από τα θέματα που αναφέρθηκαν:

Mechanical Solutions
 • Ολες οι «υπηρεσίες» έφυγαν.
 • Ολες οι αίθουσες στον πρώην Δήμο Νεάπολης έχουν ερημώσει,
 • Οι δεσμεύσεις για την αποχέτευση της Νεάπολης έχουν μείνει μόνο υποσχέσεις και το έργο άρχισε μόλις τώρα μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
 • Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την επέκταση του σχεδίου πόλης το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.
 • Δεν υπάρχει καμία καταγραφή και καμία απολύτως πρόταση για την αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων στην Νεάπολη.
 • Δεν υπάρχει ούτε καν πρόταση για την δημιουργία ενός «Κέντρου Πολιτισμού».

Στο Βραχάσι ακόμη ο πρόεδρος δεν γνωρίζει ποια είναι η περιουσία της κοινότητας Βραχασίου !

Στα μικρά χωριά για παράδειγμα στις Δωριές, στο Καστέλλι, τη Φουρνή  και στο Νικηθιανό του «Πάνω Μεραμπέλλου» τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Ευθέως οι κάτοικοι καταγγέλλουν την πλήρη εγκατάλειψη τους και στη μοίρα τους.

Συγκεκριμένα είπαν:

 • «…ούτε μπογιά για να βάψουμε τα ξύλα στα παγκάκια που καθόμαστε δεν μας δίνουν…»,
 • «… τα χόρτα στα νεκροταφεία έχουν φτάσει το ενάμιση μέτρο και έρχεται το Πάσχα που θα πρέπει να πάμε να κάνουμε ένα τρισάγιο…»
  καθώς και πολλά άλλα.

Στο Καστέλλι Φουρνής οι βρωμιές από την αποχέτευση τρέχουν στους δρόμους του χωριού.

 • Δεν υπάρχει ακόμη ΤΟΕΒ για να μπορούν να ποτίζουν καλύτερα και οικονομικότερα τα χωράφια τους.
 • Οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιουν καθόλου από το νερό της μίας και μοναδικής γεώτρησης και αναγκάζονται να πληρώνουν εμφιαλωμένο νερό για να πιουν νερό με ασφάλεια.
 • Οι συνθήκες στα αγροτικά ιατρεία είναι απαράδεκτες. Οι ασθενείς τις περισσότερες φορές εξετάζονται στα παγκάκια του χωριού.

Η απορία όλων, όπως εκφράστηκε, ήταν ότι: Όταν ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι ο δήμος έχει 5 εκατομμύρια στην τράπεζα και ότι όλα είναι καλά, πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει τη διάθεση να δώσει τουλάχιστον τις μικρές αυτές λύσεις για βασικά προβλήματα διαβίωσης.

Ο κος Κουνενάκης μέσα από φιέστες απολογισμού, προσπαθεί να αποδείξει μάλλον στον εαυτό του, ότι έχει κάνει έργο.

Του προτείνουμε λοιπόν, να κάνει τον κόπο έστω και μετά από 2 θητείες τουλάχιστον, να κατανοήσει τις «πληγείσες περιοχές», που με τον τρόπο που άσκησε διοίκηση τα τελευταία χρόνια, τις έφερε σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button