Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

«Δικαίωμα στην πόλη»: Οι στόχοι μας για την αυριανή μέρα

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Με τη δύναμη που μας έδωσε η εμπιστοσύνη σας στο συνδυασμό μας, πιστεύουμε ότι μαζί θα κάνουμε το αποφασιστικό άλμα που απαιτούν οι περιστάσεις και η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο κόσμος του Μεραμβέλλου.

Από την επόμενη Δευτέρα, γυρίζουμε σελίδα και με τη δική σας ψήφο και εντολή, ξεκινούμε να σχεδιάζουμε το νέο όραμα, το νέο σχέδιο για το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Mechanical Solutions

Όλοι μαζί:

  • Για ένα Δήμο με νέο, σύγχρονο, παραγωγικό, μοντέλο διοίκησης.
  • Για ένα Δήμο που βάζει τον άνθρωπο στο κέντρο της μέριμνας και τους ενδιαφέροντός του.
  • Για ένα Δήμο που ασκεί διοίκηση, έχοντας ακούσει τη φωνή του δημότη και μετρώντας τη γνώμη και τις προτάσεις του.
  • Για ένα Δήμο  που μοιράζεται την εξουσία με τους κοινωνικούς εταίρους απ’ όπου παίρνει δύναμη και με  ολόκληρη την κοινωνία από την οποία  πηγάζει η εξουσία, που ασκεί.

Στόχος 1, το μόνιασμα της κοινωνίας μας. Η αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού του Δήμου μας, η τόνωση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε ανάγκη ό ένας τον άλλον. Οι στείροι τοπικισμοί, οι εκτός τόπου και χρόνου τοπικοί εγωισμοί και  ανιστόρητες χωρικές αντιπαλότητες αποτελούν παρωχημένες πρακτικές και αντιλήψεις που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του τόπου μας.  Είμαστε μικρός τόπος, στην ακρότατη γωνιά της χώρας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε ανάγκη ό ένας τον άλλον. Δεν περισσεύει κανείς.

Στόχος 2, η μέριμνα για την καθημερινότητα του δημότη. Η βελτίωση της καθημερινής ζωής, στα απλά και στα πιο σύνθετα. Έργο μας, η εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, για την οποία θα δουλέψομε μαζί, βήμα προς βήμα, μέρα τη μέρα, για την επόμενη πενταετία.

Στόχος 3,   Η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και έκφρασης του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η εποχή της αρχής του ενός ανδρός τελείωσε. Οι καιροί άλλαξαν, οι αντιλήψεις ενός συγκεντρωτικού, δημαρχοκεντρικού δήμου ξεπεράστηκαν και αποδοκιμάστηκαν με την ψήφο σας. Συλλογικές αποφάσεις, ομαδική δράση σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος 4, Η ενίσχυση του ρόλου και της φωνής των δημοτικών διαμερισμάτων. Δίνουμε φωνή και ρόλο στα Διοικητικά Συμβούλια οι αποφάσεις των οποίων θα είναι απολύτως σεβαστές από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων παύουν να παίζουν διακοσμητικό ρόλο ή του νεροκουβαλητή του δημάρχου.  Οι τοπικές κοινωνίες στηρίζονται έμπρακτα, με σχέδιο και πόρους για να παραμείνουν ζωντανές, δραστήριες, παραγωγικές. Είναι τα κύτταρα του οργανισμού του Δήμου, από τα οποία αντλεί ως ζωντανός οργανισμός, έμπνευση, ζωτικότητα και ενέργεια, για το μέλλον.

Στόχος 5, Χρηστή, διαφανής διοίκηση. Διαρκής έλεγχος σε όλα τα νομικά πρόσωπα και στο Δήμο και συντονισμός τους για την εξυπηρέτηση του ενιαίου σχεδιασμού που αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι γνωστό ότι οι πηγές χρηματοδότησης του Δήμου περιορίζονται διαρκώς. Επανεξετάζουμε τα λειτουργικά κόστη του Δήμου και τη δυνατότητα περιορισμού τους. Βελτιώνουμε τη χρήση των διαθέσιμων μέσων, αναδιαρθρώνουμε τις Υπηρεσίες και αξιοποιούμε  το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Αξιοποιούμε πλήρως τις νέες τεχνολογίες, προς όφελος του δημότη, διευκολύνοντας την καθημερινή επαφή του με το Δήμο. Δεσμευόμαστε για την αμοιβή της υπερωριακής εργασίας των εργαζομένων του Δήμου, εφόσον το δικαιούνται από το νόμο.

Στόχος 6  Αξιοποιούμε υπεύθυνα και προγραμματισμένα τα έσοδα του Δήμου, που θα διατίθενται για την υπηρέτηση του σχεδίου που συναποφασίζουμε για το Δήμο. Διεκδικούμε κονδύλια από το περιφερειακό και εθνικό πρόγραμμα υλοποίησης του νέου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Διεκδικούμε περισσότερους κεντρικούς εθνικούς πόρους.

Αξιοποιούμε τα χρήματα που βαλτώνουν επί χρόνια σε προθεσμιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς, διατηρώντας τις αναγκαίες εγγυήσεις χρηματοοικονομικής διασφάλισης για το Δήμο. Διεκδικούμε με  ένα αποτελεσματικότερο μηχανισμό και διακανονισμό, την καταβολή των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τις μη καταβληθείσες υποχρεώσεις τρίτων προς το Δήμο, ώστε να γίνουν έργα υποδομής και αναβάθμισης της ζωής στην πόλη και στα χωριά.

Στόχος 7, Ενισχύομε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών, όπως επιβάλλουν οι καιροί μιας δραματικής κοινωνικής κρίσης. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι αναξιοπαθούντες, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι συμπολίτες μας, συναντούν το ανθρώπινο πρόσωπο στη φροντίδα και το ενδιαφέρον από το Δήμο. Προσφέρουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, με παρεμβάσεις των Υπηρεσιών μας αλλά και με την ενεργοποίηση της εθελοντικής προσφοράς που σε συντονισμό με το Δήμο. Ενισχύομε τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, στηρίζοντας τον οικογενειακό θεσμό και τη δυνατότητα των δημοτών μας που εργάζονται.

Στόχος 8, Αλλάζουμε, και από την εκφυλιστική εσωστρέφεια που οδήγησε το Δήμο σε απομόνωση και αδυναμία να στηρίξει τις θέσεις και τα δίκαιά του, εμείς μαζί με όλους, σύσσωμη την κοινωνία σαν μια γροθιά, προχωρούμε βήμα με βήμα στην αποκατάσταση του κύρους του Δήμου Αγίου Νικολάου. Διεκδικούμε τον οφειλόμενο σεβασμό στον μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Λασιθίου.  Η φωνή της πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου πρέπει να είναι ισχυρή. Η φωνή του Δήμου μας πρέπει να γίνεται ακουστή και σεβαστή, ως του πρώτου μεταξύ ίσων.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποτελεί αναγνωρισμένο διεθνώς τουριστικό προορισμό. Ενισχύομε και προβάλλουμε  την εικόνα και την λάμψη που χρειάζεται ως τέτοιος προορισμός. Κινητοποιούμε τους ανθρώπους του τουρισμού και όλους τους επαγγελματίες στον κοινό σκοπό.

Στόχος 9, Αξιοποιούμε όλα τα υλικά μέσα και ολόκληρο το διαθέσιμο και πρόθυμο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, για την εξυπηρέτηση του ολοκληρωμένου σχεδίου, που ξεκινούμε να εφαρμόζουμε από την επομένη των εκλογών, με τη δική σας εντολή.  Με όραμα και γνώση δίνουμε ξανά έννοια και περιεχόμενο στις λέξεις προοπτική και ανάπτυξη. Οι πραγματικές δυνατότητες και οι ιδιαιτερότητες των περιοχών του δήμου μπορούν να γίνουν το δυνατό μας χαρτί. Με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του κάθε διαμερίσματος του Δήμου μας. Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Στόχος 10, Ενώνουμε τα χέρια και ξεκινούμε τη δουλειά. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους, για να κάνουμε πράξη την έμπνευση, χειροπιαστό αποτέλεσμα το όραμά μας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button