Εκλογές 2014

Δέκα χιλιάδες οι υποψήφιοι στην Κρήτη

Δέκα χιλιάδες υποψήφιοι στην Κρήτη, δυόμισι χιλιάδες υποψήφιοι στον Ν. Χανίων, τριακόσια τριάντα οκτώ εκλογικά τμήματα για τις αυτοδιοικητικές και τριακόσια σαράντα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές στον Ν. Χανίων, είναι οι αριθμοί που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και τις ευρωεκλογές 2014, όπως επισημάνθηκε κατά την ενημερωτική σύσκεψη για τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι ο ιστότοπος www.crete-ekloges.gr θα δίνει τη δυνατότητα της προβολής των αποτελεσμάτων καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο για όποιον επιθυμεί να έχει άμεση ενημέρωση από την καταγραφή που θα γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Στέλιος Μπονάτος.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στις προηγούμενες εκλογές οι επισκέψεις που δέχθηκε ο ιστότοπος ήταν περίπου 600.000, ενώ υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Εκτιμάται πως το 20% των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων θα έχει γνωστοποιηθεί δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ το 70 – 80% των αποτελεσμάτων θα είναι γνωστό μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα.


Ο κ. Μπονάτος επεσήμανε ότι φέτος πρόκειται για τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη εκλογική διαδικασία της τελευταίας δεκαετίας όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων καθώς υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός υποψηφίων και τον όγκο των εργασιών θα “σηκώσουν” τα 2/5 των εργαζομένων που έχουν απομείνει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μετά τις συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, διαθεσιμότητες κ.λπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους εκατόν είκοσι εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας που είχαν εργαστεί για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία, φέτος θα εργαστούν μόλις τριάντα πέντε άτομα. Ωστόσο, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής επεσήμανε τη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρουν εθελοντές πρώην εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας και οι είκοσι πέντε συμβασιούχοι μέσω πεντάμηνου προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. που θα στελεχώσουν το Τμήμα Μηχανοργάνωσης και όπως είπε «χωρίς αυτούς δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ετοιμότητας θα βρισκόμασταν».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Επίσης τόνισε πως δύσκολο εγχείρημα θα είναι για έναν επιπλέον λόγο καθώς «θα έχουμε σταυροδοσία στις περιφερειακές εκλογές, στους Δήμους (στα κεντρικά) και ίσως και στα πρώτα περιφερειακά (δηλαδή στους παλιούς Δήμους). Επίσης έχει ζητηθεί να υπάρχει σταυροδοσία και στις ευρωεκλογές».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button