Εκλογές 2014

Δε θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Λασιθίου η Δημοτική Παράταξη «ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα»

Δε θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Λασιθίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η Δημοτική Παράταξη “ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα” όπως τονίζει σε ανακοίνωση της αφήνοντας ωστόσο αιχμές προς τον νυν δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή.

Αναλυτικότερα αναφέρουν:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Η Δημοτική Παράταξη “ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα” δε θα κατέλθει ως παράταξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο. Αντιθέτως, έχουμε να πούμε πολλά για όσα έγιναν και για όσα δεν έγιναν. Το οφείλουμε στους δημότες, σε όσους μας ψήφισαν, αλλά και σε όσους δεν μας ψήφισαν.

Δυστυχώς, το μόνο πλεόνασμα στο Δήμο μας ήταν αυτό της ελλιπούς ενημέρωσης. Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 έγινε αμέσως αντιληπτό ότι η αντιπολιτευτική μας φωνή έπρεπε να καταπνιγεί. Να μη φτάνουν στους Οροπεδιώτες ούτε οι προτάσεις μας, ούτε οι αντιρρήσεις μας.


Βήμα 1ο: Το ετσιθελικό κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης από τον δήμαρχο. Βήμα 2ο: Η κατάργηση της εφημερίδας του Δήμου. Βήμα 3ο: Η «ύπνωση» της ιστοσελίδας του Δήμου, παρά την εκ του νόμου αντίθετη πρόβλεψη. Βήμα 4ο: Η αποφυγή της θεσμικής και επίσης εκ του νόμου προβλεπόμενης άμεσης διαδικασίας ενημέρωσης των δημοτών και της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής για τα πεπραγμένα της. Βαθύ το σκοτάδι της ενημέρωσης και ποιον να εξυπηρετούσε άραγε;;;

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Και άξαφνα, λίγο καιρό πριν τις δημοτικές εκλογές, μια ανοικτή επιστολή του Δημάρχου προς τους δημότες του. Μια επιστολή του Δημάρχου με επιμελώς καταγεγραμμένες τις, υπαρκτές, ευθύνες του κράτους για την περικοπή των πόρων προς τους ΟΤΑ και την κακή οικονομική κατάσταση που επηρεάζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια επιστολή του Δημάρχου με μοίρασμα ευθυνών και χωρίς ούτε μια λέξη για τις ευθύνες της δικής του πολυετούς διαχείρισης.

Και όμως κ. δήμαρχε:

Η αποδοχή από εσάς της χαμηλού επιπέδου οργανωτικής κατάστασης του Δήμου και η έλλειψη εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού και στελεχών είναι απόρροια των δικών σας επιλογών. Με τις υπογραφές σας μετατέθηκαν οκτώ μόνιμοι ειδικευμένοι υπάλληλοι, χωρίς να έρθει κανείς και χωρίς να σκεφτείτε για μια στιγμή τις παρενέργειες των πράξεών σας στη μελλοντική πορεία του Δήμου. Η παραδοχή ότι ο Δήμος είναι κρατικοδίαιτος είναι αποτέλεσμα της δικής σας αδράνειας, έλλειψης προγραμματισμού και διεκδίκησης πόρων.

Εάν πραγματικά πιστεύατε, κ. δήμαρχε, ότι, ως μικρός Δήμος που είμαστε, πρέπει να διατηρήσουμε χαμηλά τα δημοτικά τέλη, δεν θα απαξιώνατε τον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να αναθέσετε – με τον τρόπο που το πράξατε – σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων. Κατανοούμε την προσπάθειά σας να προδιαθέσετε τον κόσμο για την επερχόμενη αύξηση ή, μάλλον, τον διπλασιασμό των δημοτικών τελών. Γιατί, πώς αλλιώς θα καλύψετε το κόστος αυτό της ανάθεσης, που ανέρχεται στο ποσό των 240 χιλ. ευρώ περίπου, τη στιγμή που τα ετήσια έσοδα του Δήμου σε αυτό τον τομέα είναι 126 χιλ. ευρώ και από το ποσό αυτό θα πρέπει να καλυφθεί και ο εξωτερικός φωτισμός; Αυτή είναι η ειλικρίνεια σας!

Κατανοούμε την προσπάθειά σας να τρομάξετε και να αποθαρρύνετε με την καταγραφή της πραγματικής κατάστασης του Δήμου. Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι έτσι αναδεικνύετε τις δικές σας ευθύνες. Από την άλλη, μιλάτε για τις συνθήκες και το αναπτυξιακό περιβάλλον που δημιουργήσατε τα τελευταία χρόνια, για όσους θέλουν να το δουν. Και εμείς προσπαθούμε να το δούμε!

Να το δούμε στη “σθεναρή” διεκδίκησή σας για ζητήματα, όπως το φράγμα Αποσελέμη και στην προσπάθειά σας να καλύψετε το θέμα επικοινωνιακά, στέλνοντας “προεκλογική” επιστολή… Ακόμα δεν έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί στο Λασίθι με την ολοκλήρωση του φράγματος;

Να το δούμε ατενίζοντας τον κάμπο και τους ανεμόμυλους που “φτιάξατε”.

Να το δούμε στη “βελτίωση” της πρόσβασης από και προς το Οροπέδιο.

Να το δούμε στην αδιαφορία σας για την απομάκρυνση υπηρεσιών από τον τόπο μας (ειρηνοδικείο).

Να το δούμε στις άοκνες “προσπάθειες” που καταβάλλατε τόσα χρόνια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους συνδημότες μας, έχοντας και την εμπειρία από την πρότερή σας ιδιότητα.

Να το δούμε στην αναδιάρθρωση του γεωργικού κλήρου. Να το δούμε στην επίπονη “προσπάθειά” σας τόσα χρόνια να εξασφαλίσετε στους Δημότες μας επάρκεια και καλή ποιότητα πόσιμου νερού.

Να το δούμε στις “πετυχημένες” αναπλάσεις των οικισμών μας.

Να το δούμε στην αμέριστη “στήριξή” σας για την ολοκλήρωση αναπτυξιακών παρεμβάσεων, όπως αυτή του αθλητικού κέντρου.

Να το δούμε στις “ενέργειές” σας για τη στήριξη και αναβάθμιση των εκθεσιακών χώρων του Αγ. Γεωργίου μετά την παραχώρησή
τους στο Δήμο.

Να το δούμε στα όσα “πετύχατε” για την προβολή του Δικταίου Άνδρου και του τουρισμού στην περιοχή μας. Για πρώτη φορά αμφισβητείται θεσμικά ο ρόλος του Δικταίου Άντρου! Αποτέλεσμα και αυτό της δικής σας αδιαφορίας. Για πρώτη φορά χάνουμε τα αυτονόητα. Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα βασικά σημεία – στοιχεία που οριοθετούν την ταυτότητα του Δήμου μας!

Να το δούμε, ακόμα, στη συνεχή προσπάθεια απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεχή απόρριψη των όποιων προτάσεων, στη συνεχή και μεθοδευμένη στάση σας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα….

Να δούμε τόσα και τόσα άλλα, που, παρά την προσπάθειά μας, δεν μπορούμε να δούμε, γιατί απλά δεν έγιναν. Δεν προσπαθήσατε καν γι’ αυτά, αλλά και σε κάποια που προσπαθήσατε (π.χ. ανεμόμυλοι), το αποτέλεσμα είναι και όντως ορατό και δυστυχώς ορατό…

Μπορούμε, όμως, να δούμε και, μάλιστα, καθαρά ότι το “όλοι μαζί μπορούμε”, δεν το εννοείτε. Γιατί σας δόθηκε και αυτή η δυνατότητα και την πετάξατε, απαξιώνοντας τους συνεργάτες σας, απαξιώνοντας μεθοδευμένα τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, πετωντας στον κάλαθο των αχρήστων κάθε δημιουργική πρόταση, κάθε πρόταση όχι μόνο της παράταξής μας, αλλά και δικών σας συνεργατών.

Και κάτι που φαίνεται ότι εσείς δεν μπορείτε να δείτε καθαρά ή, μάλλον, να δείτε καθόλου, είναι ότι δεν μπορείτε, όσα χρόνια και αν κάμετε Δήμαρχος, να πάτε τον τόπο παραπέρα. Συγχωρέστε μας για την διαπίστωση, αλλά είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Ελπίζουμε, μέσα από ανοιχτές και καθαρές διαδικασίες, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από διαδικασίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν την αγάπη για τον τόπο, να αναδειχθούν υποψηφιότητες, που και θα θέλουν και θα μπορούν να οδηγήσουν το Λασίθι στη θέση που του αξίζει…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης “ψηφίΖω Λασίθι με ελπίδα και όραμα”: Αθανασάκης Γιάννης, Μακράκης Γεώργιος, Κοντογιάννη Μαρία, Μπουτσάκης Συμεών, Λουράκη Γεωργία, Περυσινάκης Μάνος, Σιγανός Κωστής».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button