Εκλογές 2014

Χαιρετισμός του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιεράπετρα

Σήμερα είναι σημαντική μέρα για την πόλη μας. Σήμερα, ανήμερα του Άη Γιώργη, πολιούχου της πόλης, εμείς οι πολίτες της Ιεράπετρας υποδεχόμαστε σε αυτήν την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας στο Νότο, τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας, το Σύντροφό μας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Σύντροφε Αλέξη, ίσως πουθενά αλλού στην πολύπαθη πατρίδα μας ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η εφαρμογή των μνημονίων δεν έγινε με τόση δόση υπερβολής και βαρβαρότητας. Από τις ελάχιστες κατακτήσεις που είχε καταφέρει να κερδίσει ο νομός μας και η Ιεράπετρα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Όλες οι υπηρεσίες διαλύθηκαν, απομακρύνθηκαν ή υποβαθμίστηκαν και συρρικνώθηκαν. Επικρατεί η πλήρης ισοπέδωση και αποδόμηση των πάντων, μια ολοένα  αυξανόμενη κοινωνική έρημος. Η Ιεράπετρα μια πόλη με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, τη καταδικάζουν να ξανά γίνει ένα μεγάλο χωριό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το νοσοκομείο μας που είναι η καρδιά της περιοχής λειτουργεί με κλειστές την παθολογική και τη γυναικολογική κλινική, με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και απαραίτητα υλικά. Δεν έχουν βέβαια βάλει ακόμα το λουκέτο στη πόρτα, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος όμως στη πραγματικότητα το οδηγούν ύπουλα και μεθοδευμένα σε κλείσιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα άλλα νοσοκομεία του νομού μας σε ένα νομό με τεράστιες ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες, απομονωμένο με ένα άθλιο οδικό δίκτυο. Η κατάσταση του ΕΚΑΒ είναι τραγική. Ακόμα και η αλλαγή των ελαστικών σε αυτοκίνητα γίνεται χάρις τις προσφορές της μητρόπολης και των πολιτών μας. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού που επιδεινώθηκε με τις τελευταίες διαθεσιμότητες και ελλείψεις οχημάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρατεύονται αγροτικά αυτοκίνητα για να μεταφέρουν ασθενείς. Ελλάδα του 2014

Στην Ιεράπετρα και αυτός ακόμα ο σταθμός Γεωργικής έρευνας υπολειτουργεί. Έκλεισε  ο ΟΤΕ , το τελωνείο , η εφορία απειλείται με υποβάθμιση, το ΙΚΑ έκλεισαν. Το μοναδικό ΤΕΙ της πόλης φεύγει. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις άλλες πόλεις με τις υπηρεσίες στη Σητεία να φεύγουν, με τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν , τα ΤΕΙ να κλείνουν και τελευταία με την απειλή απομάκρυνσης της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο.


Τέσσερα χρόνια τώρα ο λαός της περιοχής μας είναι στους δρόμους , αγωνιζόμενος να διατηρήσει τα αυτονόητα. Ένας κυβερνητικός οδοστρωτήρας σαρώνει μια περιοχή που προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην εθνική οικονομία με τις δυναμικές καλλιέργειες και τον τουρισμό. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται . Ερημοποίηση της υπαίθρου του παραγωγικού ιστού, χτυπήματα στον αγροτικό κόσμο και από την άλλη ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στα γεράκια που τα ονόμασαν επενδυτές.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Εδώ σε αυτό τον ευλογημένο τόπο με τα τεράστια πλεονεκτήματα, το οικονομικό θαύμα που υπήρξε παλαιότερα έγινε χάρη στο μεράκι, τον απίστευτο μόχθο και το ρίσκο των κατοίκων δίχως κρατική στήριξη. Εδώ στο ξεχασμένο Λασίθι «Του διαόλου τη μάνα» κατά τον κ. Σημίτη, μας θυμόταν μονάχα όταν ήταν να φυτέψουν το ρυπογόνο εργοστάσιο μαζούτ της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο και τώρα που μεθοδεύουν να γεμίσουν με φαραωνικά ηλιακά πάρκα και τερατώδεις ανεμογεννήτριες το πιο όμορφο μέρος της Ελλάδας υποθηκεύοντας και δυναμιτίζοντας κάθε μορφή τουριστικής και γεωργικής ανάπτυξης, ξεπουλώντας κι αυτόν τον ήλιο και τον αέρα της πατρίδας μας σε ξένους τοκογλύφους.

Όμως ήρθε, έφτασε η μεγάλη ώρα που ο λαός του Λασιθίου θα βάλει τέρμα σε αυτήν την απίστευτη καθοδική πορεία, σε αυτήν την τραγωδία που τον έχουν οδηγήσει. Από εδώ θα αρχίσει η μεγάλη Ανατροπή . Αυτός ο λαός που χρόνια τώρα προσπαθούν με τερτίπια πονηρά να τον εκμαυλίσουν, να τον υποδουλώσουν, να τον γονατίσουν, θα δώσει μια περήφανη απάντηση και θα βάλει οριστικά τέλος στη σήψη, τη φαυλότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Εδώ τα πειράματά τους θα αποτύχουν . Η ψυχή του λαού μας είναι πολύ βαθιά και πάνω από όλα είναι λεύτερη, ξέρει να μάχεται να αντιστέκεται, να νικά, να ανεβαίνει ολοένα ψηλότερα.

Σύντροφε Αλέξη, είμαστε πολύ χαρούμενοι που από εδώ, από την Ιεράπετρα, τη νύφη του Λιβυκού απόψε στέλνουμε αυτό το περήφανο χαιρετισμό σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη. Η ελπίδα δεν θα νικηθεί. Σε όλη την Ευρώπη ένας νέος αέρας αισιοδοξίας φυσά. Είμαστε περήφανοι γιατί ένας νέος άνθρωπος, ένας δικός μας σύντροφος, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωπαϊκή Αριστερά ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά της Μερκελικής νεοφιλελεύθερης, εφιαλτικής πραγματικότητας που πλέον ακραίοι υποστηρικτές της είναι ο Σαμαράς με το ακροδεξιό περιβάλλον του, ο υποτιθέμενος κεντροαριστερός της ελιάς Βενιζέλος και οι απρόσωπες αγορές που βάζουν τα κέρδη και τους αριθμούς πάνω από τους λαούς. Εμείς οι φορείς μιας νέας αντίληψης που έρχεται από μακριά είμαστε εκείνοι που ταράζουν τα νερά και δείχνουν τη Νέα πορεία που θα πορευτεί η Ευρώπη του μέλλοντος. Η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Ευρώπη των λαών.

Από την ακριτική Ιεράπετρα στέλνουμε μήνυμα ανατροπής αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Ο Κρητικός λαός ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες και το απέδειξε και τώρα με το μεγαλειώδες κίνημα και την αγωνιστική κινητοποίηση στο Αρκάδι, έσκισε το πέπλο σιωπής που επιμελώς κρατούσε η κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ και ευαισθητοποίησε όλους τους λαούς για το τεράστιο θέμα της καταστροφής των χημικών στην θάλασσά μας. Ο Λαός μας δεν υποτάσσεται, δεν ξεγελιέται ούτε από το successstory  που μόνο στο μυαλό της κυβέρνησης υπάρχει. Λέει όχι στον εμπαιγμό για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι γεμάτο από πόνο και αίμα. Ο Λαός μας δεν δέχεται τις προεκλογικές χάντρες και τα προεκλογικά καθρεφτάκια που μοιράζει ο κύριος Σαμαράς γιατί δεν είναι ιθαγενείς για να τους ξεγελάσει. Τέσσερα χρόνια δίσεκτα, τέσσερα χρόνια πέτρινα που διέλυσαν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, που έφεραν εργασιακό μεσαίωνα ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα στην εργασία. Οι μνημονιακοί κυβερνώντες εξαθλίωσαν οικονομικά τα μικρομεσαία και χαμηλά στρώματα με μια αμείλικτη εισβολή, μια απίστευτη φοροεπιδρομή που σε συνδυασμό με την δραματική μείωση των εισοδημάτων σχηματίζουν ένα σκηνικό κοινωνικού Αρμαγεδδόνα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, την ίδια στιγμή που η ανθρωπιστική κρίση εξαπλώνεται, στο κοινοβούλιο η Δημοκρατία τραυματιζεται, και η  αξιοπρέπεια, ακόμα και η επιβίωση του λαού μας, δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τον Μάιο όμως όλα αυτά τελειώνουν. Οι πολιτικές και οι μέρες της κυβέρνησης του ολέθρου με την δύναμη και την ψήφο του λαού μας θα γίνουν παρελθόν.

Τον Μάιο καλωσορίζουμε το μέλλον. Ένα μέλλον  κοινωνικής αλληλεγγύης, αληθινής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.

Εδώ απόψε στην Ιεράπετρα καλωσορίζουμε τον Αλέξη, τον πρόεδρο του Σύριζα. Χαμογελάμε       ξανά. Αισιοδοξούμε ξανά. Εδώ στην Ιεράπετρα των αγώνων και των κινημάτων, στην Ιεράπετρα των μεγάλων παραδειγμάτων Αυταπάρνησης και Ηρωισμού όπως  ήταν οι Μάρτυρες της Εθνικής Αντίστασης Μαρία Λιουδάκη, Μαρία Δραναδάκη και Ναπολέων Σουκατζίδης. Εδώ στην Ιεράπετρα της δημοκρατικής συνείδησης όπως συμβολίζει ο «γιατρός των φτωχών» και βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργος Παπαγεωργίου. Από εδώ λοιπόν, από τούτο τον περήφανο τόπο στέλνουμε περήφανο χαιρετισμό σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα γονατίσουμε. Αντιστεκόμαστε με φρόνημα υψηλό και καθάριο. Στις 18 και 25 του Μάη με πλέρια την αγωνιστικότητά μας νικούμε και αλλάζουμε σελίδα.  Γιατί πρέπει ο αγώνας όλων των γενεών να δικαιωθεί τώρα. Τώρα να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση ως θα λέγε και ο Ελύτης. Τώρα να πάρουμε την μοίρα μας στα δικά μας χέρια.

Ήρθε η ώρα η μεγάλη κι η κρίσιμη.

Η ώρα της Αριστεράς.

Η ώρα του λαού.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button