Εκλογές 2014

Αρναουτάκης – Τσόκας την επόμενη Κυριακή για την Περιφέρεια

Στα 1.149 από τα 1.291 εκλογικά τμήματα, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Σεραφείμ Τσόκας είναι το “δίδυμο” που κυριαρχεί στην Περιφέρεια Κρήτης, μέχρι στιγμής. Ο Σταύρος Αρναουτάκης λαμβάνει 40.82% (123.907) και 26.13% (79.312) ο Σεραφείμ Τσόκας. Τρίτος ο Μιχ.Κριτσωτάκης με 18.82% (57.121) και τέταρτος ο Στ.Ορφανός 5.75% (17.465). Ακολουθούν οι Γ.Σπυρόπουλος με “Ελληνική Αυγή” με 3.39% (10.283), Αντ.Ανηψητάκης 2.7% (8.206), Γ.Κυριακάκης 2.4% (7.275).

Οι εγγεγραμμένοι είναι 467.707, ψήφισαν 323.701, έγκυρα ψηφοδέλτια 303.569, άκυρα 9.994, λευκά 10.138. Υψηλό είναι και σε επίπεδο περιφέρειας η αποχή, που αγγίζει το 30.79%.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στ. Αρναουτάκης: “Συνεχίζουμε για να πετύχουμε την εκλογή”

Σε δηλώσεις του ο Στ. Αρνουτάκης ανέφερε:


«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Κρήτης που μας έδωσαν αυτό το υψηλό ποσοστό. Να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα για να κερδίσουμε τις εκλογές στις 25 Μάιου, υπηρετώντας την ενότητα τον συγκρητισμό, την ισόρροπη ανάπτυξη, και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για την επόμενη πενταετία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, για συνεργασία με άλλους συνδυασμούς για τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε: Θα συζητήσουμε και με άλλους συνδυασμούς για να δούμε πως θα υποστηριχθεί ο συνδυασμός ο δικός μας».

Τσόκας

“Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κρήτης για την εντολή που μας έδωσαν να «γυρίσουμε σελίδα» την επόμενη Κυριακή. Οι Κρητικοί μίλησαν και μίλησαν δυνατά και καθαρά. Θέλω να επισημάνω ότι στο διάστημα που πέρασε, γυρίσαμε την Κρήτη σπιθαμή προς σπιθαμή, από την Κίσσαμο ως την Σητεία και είδαμε όλους αυτούς οι οποίοι είναι ξεχασμένοι από την Περιφέρεια, τους ανθρώπους που ο κ. Αρναουτάκης ούτε γύρισε για να κοιτάξει. Μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τον πόνο αυτού του λαού.

Συζητήσαμε για όλα αυτά που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε. Ζητάμε λοιπόν από τον κάθε Κρητικό -ανεξάρτητα από το τι ψήφισε την πρώτη Κυριακή- να μας εμπιστευτεί την επόμενη βδομάδα και να έρθει μαζί μας, για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο μας, να φύγει το φθαρμένο και παλιό και να έρθει το νέο και το ελπιδοφόρο, αυτή είναι η αποστολή που μας αναθέτει ο Κρητικός λαός, να αλλάξουμε τα πράγματα. Και αυτό θα κάνουμε. Το «κανένας Κρητικός μόνος του» δεν είναι απλά ένα σύνθημα για εμάς, είναι τρόπος ζωής, αρχή του συνδυασμού μας”.

Ορφανός

«Η αύξηση του ποσοστού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κρήτη, σε σχέση με τα ποσοστά του ΚΚΕ το 2012, είναι ένα μικρό θετικό βήμα.

Δεν είναι αντίστοιχο ούτε με την οξύτητα των προβλημάτων που προκάλεσε στο λαό η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης και η εφαρμογή της από Δήμους και περιφέρειες, ούτε με την ανάγκη ξεσηκωμού για τα προβλήματα που έρχονται μετά τις εκλογές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που δούλεψαν μαζί μας και μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Το βήμα του πρώτου γύρου είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί την επόμενη Κυριακή, με σημαντική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της μόνης δύναμης που λέει καθαρά πως ο λαός πρέπει να παλέψει και να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ.

Θεωρούμε αρνητικό για το λαό της Κρήτης, το γεγονός ότι στον Α’ γύρο, οι δύο συνδυασμοί του παλιού δικομματισμού και της τωρινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – και οι αντίστοιχοι δημοτικοί συνδυασμοί – συγκέντρωσαν στην Περιφέρεια αρκετά μεγάλα ποσοστά, σε σχέση με το 2012.

Αυτό συνδέεται με τη στήριξή τους από ισχυρά τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που χειραγωγούν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος πόλος του νέου διπολισμού, δεν έπεισε τους κρητικούς ότι αποτελεί εναλλακτική λύση στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Δεν κατάφερε ούτε να συγκροτήσει συνδυασμούς στους περισσότερους Δήμους, ούτε να συγκεντρώσει τα ποσοστά του 2012.

Στο Β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών την επόμενη Κυριακή, όποιος από τους δύο πρώτους συνδυασμούς και αν κερδίσει, θα είναι αντίπαλος των εργαζομένων με τη βοήθεια των άλλων συνδυασμών της μειοψηφίας.

Μοναδική πραγματική αντιπολίτευση, στο πλευρό των εργαζομένων, θα συνεχίσει να είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αυτό πρέπει να το ξανασκεφτούν οι εργαζόμενοι της Κρήτης και να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αποφασιστικά, τις ψήφους και των δύο συνδυασμών του Β’ γύρου.

Να απαιτήσουν κατάργηση του εκβιαστικού εκλογικού νόμου, και να ακυρώσουν στην πράξη τον εκβιασμό του Β’ γύρου. Να ξαναρίξουν συμβολικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να μην περιοριστούν σε απλό άκυρο ή λευκό.

Να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο με ανασύνταξη του κινήματος, με συγκρότηση μιας δυνατής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, θα αποκρουστεί η επίθεση του κεφαλαίου. Θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του, για τη Λαϊκή Εξουσία.»


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button