Εκλογές 2014

Αποσύρθηκαν οι δύο ενστάσεις για Βραχάσι και Ποτάμους

Αποκαθίσταται η πλήρης ηρεμία στο μετεκλογικό σκηνικό των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αγίου Νικολάου, μετά την απόφαση του εκλεγμένου δημάρχου Αντώνη Ζερβού και του συνδυασμού του να αποσύρουν την ένσταση που είχαν καταθέσει μετά την ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η ένσταση αφορούσε την κατανομή εδρών του Δ.Σ. της Τ.Κ. Βραχασίου στους δημοτικούς συνδυασμούς και ακυρότητα ενός ψηφοδελτίου στην Τ.Κ. Ποτάμων, που αν γινόταν δεκτή θα προκαλούσε ισοψηφία και κλήρωση για την ανάδειξη προέδρου της κοινότητας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ χθες ο κ. Ζερβός δήλωσε: «Η ένσταση έγινε, όπως διευκρινίσαμε εξ αρχής, όχι γιατί αμφισβητήσαμε καθ” οιονδήποτε τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα. Απλά θεωρήσαμε ότι είχε γίνει λάθος ερμηνεία του νόμου στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες καταθέσαμε την ένσταση. Διαπιστώθηκε, όμως στη διαδρομή, από τότε μέχρι σήμερα, ότι υπήρξε σχετική αναταραχή, η οποία δεν θα βοηθούσε για να ηρεμίσει το προεκλογικό κλίμα. Επειδή, έτσι κι αλλιώς τα αιτήματα που θέσαμε μέσα από την ένσταση, δεν είχαν ουσιαστικό χαρακτήρα, θεωρήσαμε ότι θα ήταν «ωριμότερο και ηρεμότερο» να αποσύρουμε την ένσταση και να συνεχίσουμε, όπως ανακηρύχθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα για τους συνδυασμούς, από το Πρωτοδικείο. Έτσι κι αλλιώς, η βούληση των τοπικών κοινωνιών διαθέτει και άλλους τρόπους να εκφραστεί».

Αντίστοιχα, ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη, αποφάσισε επίσης να αποσύρει την αντένσταση η οποία είχε κατατεθεί μετά την κατάθεση της ένστασης του κ. Ζερβού, με την οποία ο δεύτερος συνδυασμός επιχειρηματολογούσε για την αντίκρουση της ένστασης του πλειοψηφούντος συνδυασμού.


Ανατολή

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button