Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Ο Άγιος Νεκτάριος, το ποδόσφαιρο και το Οροπέδιο Λασιθίου

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 2 Μαρτίου 2006 ανακήρυξε τον Άγιο Νεκτάριο προστάτη της Φυσικής Αγωγής.

Όλοι οι κορυφαίοι Πατέρες της Εκκλησίας, από τους πρώτους αποστολικούς χρόνους, διδάσκουν ότι υπάρχει ενότητα ψυχής και σώματος του ανθρώπου, τα οποία δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα και είναι αδιαχώριστα. Γι’ αυτό η λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας αναφέρεται στον όλο άνθρωπο, αποτελούμενο από ψυχή και σώμα.

Mechanical Solutions

Ο Άγιος Νεκτάριος στην ομιλία του «Περί Γυμναστικής» θεωρεί ότι σκοπός της είναι «η ενίσχυση των σωματικών δυνάμεων προς πρόθυμη ικανοποίηση των απαιτήσεων του πνεύματος».

Ως Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής (1894-1908) φρόντιζε ιδιαίτερα για τη διατροφή και την άθληση των ιεροσπουδαστών. Λέγεται, μάλιστα, ότι καθιέρωσε το ποδόσφαιρο στο πρόγραμμα της σχολής, ύστερα από σχετική παράκληση των ιεροσπουδαστών.

Ο Άγιος Νεκτάριος – κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς- το 1904 ίδρυσε γυναικεία μονή στην Αίγινα και εγκαταβίωσε εκεί το 1908 μετά την παραίτησή του από τη Ριζάρειο Σχολή. Έγραψε αρκετά συγγράμματα , κυρίως βοηθητικά του Θείου κηρύγματος, ενώ η ταπεινοφροσύνη και η φιλανθρωπία του υπήρξαν παροιμιώδεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Άγιος Νεκτάριος πρώτευσε στον διαγωνισμό σχολικής κοσμητείας στο Παπαδάκειο Κληροδότημα, με αποτέλεσμα να κερδίσει υποτροφία σπουδών στη Θεολογική Σχολή. Ο κληροδότης – δωρητής Αντώνιος Παπαδάκης είχε καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button