Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκος Καζαντζάκης ένωσε την Κρήτη με την Ύδρα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Ο Νίκος Καζαντζάκης ένωσε την Κρήτη με την Ύδρα με μια επιτυχημένη διοργάνωση με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης  στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα  40 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Καζαντζάκη.

Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση στην Ύδρα με το σημαντικό γεγονός της έκθεσης με θέμα : «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, 140 χρόνια φως», αλλά και της επίσης επιτυχημένης καταληκτήριας μουσικής  εκδήλωσης  με τη μαγεία της κρητικής ορχήστρας «Vamos», όπου οι  σπάνιες μελωδίες  «ταξίδεψαν»  τους  παρευρισκόμενους. Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας. Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε, απευθύνοντας χαιρετισμό η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε Χανίων στο Πολιτισμό, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη. Το Μουσείο Καζαντζάκη εκπροσώπησε, απευθύνοντας  χαιρετισμό το μέλος του Δ.Σ. και Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, με παρισταμένη επίσης από πλευράς Περιφέρειας την Περιφερειακή σύμβουλο Πόπη Δασκαλάκη. Τους εκπροσώπους από την Κρήτη και όλους τους συμμετέχοντες καλωσόρισε δημόσια στο χαιρετισμό που απηύθυνε η  διευθύντρια του Μουσείου της Ύδρας,  Ντίνα Αδαμοπούλου. Η ίδια χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα  σημαντικό το γεγονός της έκθεσης, της συνεργασίας των δύο Μουσείων, όπως και την καλλιτεχνική εκδήλωση, ευχαριστώντας θερμά για την συνεργασία τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Μουσείου Καζαντζάκη.

NOVA

Στον  χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης  Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη, ανέφερε:

«Είναι τιμή για μένα να εκπροσωπώ την  Περιφέρεια Κρήτης σε αυτή τη σημαντική βραδιά, εδώ στο εμβληματικό Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας. Στην Ύδρα σήμερα συναντιούνται δυο νησιά που ξέρουν από πόλεμο, ξέρουν και από Ειρήνη και πάνω απ’ όλα ξέρουν να βαδίζουν δρόμους και αν δεν υπάρχουν να τους φτιάχνουν. Χρόνια πριν, ο Νίκος Καζαντζάκης σύστησε την Ελλάδα στον τότε σύγχρονο κόσμο. Της έδωσε σε δύσκολους, παράξενους καιρούς, ταυτότητα και πρόσωπο. Έδωσε σχήμα στο πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το Μουσείο Καζαντζάκη στα 40 χρόνια λειτουργίας του, αναδεικνύει τον άνθρωπο και το έργο του με συνέπεια και χαίρει της στήριξης της Περιφέρειας αδιάλειπτα αυτά τα χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Μουσείου για την πορεία του και τη συνεχή του προσπάθεια.

Με την ευχή του Περιφερειάρχη μας κ Σταύρου Αρναουτάκη, ήρθαμε σήμερα εδώ με μια δυναμική παρουσία, στηρίζοντας τη συνεργασία των δύο Μουσείων.

Mechanical Solutions

Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας συστήσω την “ορχήστρα” ΒΑΜΟΣ” Ξεκίνησε το 2013 στο Βάμο στα Χανιά και αριθμεί σήμερα 22 μουσικούς που εκτελούν έργα διεθνούς ρεπερτορίου.

Νοιώθουμε τυχεροί που τους έχουμε στην Κρήτη και χαιρόμαστε που σας τους παρουσιάζουμε σήμερα.

Ας τους απολαύσουμε λοιπόν με τους υπέροχους  Τάσο Αποστόλου  και Άννα Κώττη στο γεμάτο φεγγάρι.»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Μουσείου Καζαντζάκη, Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης στον δικό του χαιρετισμό ευχαρίστησε για την συνεργασία την Δ/ντρια Ντίνα Αδαμοπούλου και όλους που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. «Την κα Αδαμοπούλου, με την ιδιότητα του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού την έφερα σε επαφή σε πρόσφατη συνάντηση μας με το Μουσείο Καζαντζάκη, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα δυο Μουσεία θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη, όπου η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι πάντα αρωγός. Μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Ταρουδάκη και των υπολοίπων μελών όπως και της Διευθύντριας κας Μαριλένας Μηλαθιανάκη και εύχομαι αυτή η έκθεση να φωτίσει περισσότερες γωνιές του κόσμου με το φως του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο