Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η τέχνη κατά της γυναικείας κακοποίησης

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Η φετινή εκστρατεία, της περιφέρειας Κρήτης  υπό το κεντρικό σύνθημα: «Η Τέχνη ως Μέσο Ευαισθητοποίησης για την Προώθηση της Έμφυλης Ισότητας», αποσκοπεί στη μετάδοση του μηνύματος της ισότητας των φύλων και στην κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση των εφήβων, των νέων, των εκπαιδευτικών, της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας, ως προς την αναγκαιότητα ενεργού συμμετοχής τους στο διαρκή αγώνα για την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την εξάλειψη των διακρίσεων και ανισοτήτων.

Η Τέχνη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αναζήτησης, αλλά και μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τη διαμόρφωση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού και ελευθερίας. Ο ρόλος της τέχνης  όχι ως γιατρικό αλά με τη μορφή της αφύπνισης των γυναικών γιατί δυστυχώς η έμφυλη βία παραμένει συχνά ανομολόγητη και κρύβεται πίσω από κατεβασμένες γρίλιες

Mechanical Solutions

Στις 16ήμερες δράσεις της περιφέρειας  συνεργάζεται και συμμετέχει  η ΔΕΠΙΣ Αγίου Νικολάου  στην εκδήλωση που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΡΕΧ  ώρα 11.00-13.00 σε ένα ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών και παράλληλη δράση με τους γονείς . Μία  πρωτοβουλία  που θα ενημερώσει και  θα ευαισθητοποιήσει τα παιδιά , χτίζοντας έτσι τη γενιά των ευαισθητοποιημένων πολιτών της επόμενης μέρας και είναι σημαντικό αυτά τα προγράμματα να ξεκινήσουν πριν φτάσουμε στην εφηβεία, όταν εκ των πραγμάτων οι εντάσεις και τα συναισθήματα μπορεί να βρίσκονται σε μεγαλύτερη έξαρση. θέλουμε συμμέτοχους όχι μόνο τα παιδιά, τους γονείς  αλλά και τους εκπαιδευτικούς που αγκαλιάζοντας  αυτές τις δράσεις αντιλαμβάνονται  το πόσο σημαντικές είναι για την συνολική εκπαίδευση των παιδιών μας.

Κλείνουμε με μία διπλή παραδοχή. Η βία κατά των γυναικών , το πρόβλημα το οποίο συζητάμε σήμερα δεν θα λυθεί ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Γιατί είναι εξαιρετικά σύνθετο, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί μία ελληνική ιδιαιτερότητα, έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Από την άλλη πλευρά το πιο σημαντικό. Τώρα δεν ζούμε στην άγνοια. Τα θύματα για πρώτη φορά μιλούν και η πολιτεία κινητοποιείται. Η κοινωνία η ίδια  εμπιστεύεται και ενεργοποιείται Aυτή είναι η λέξη κλειδί: εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη των θυμάτων στη δυνατότητα της πολιτείας να τα προστατέψει. Εμπιστοσύνη δική μας στα θύματα  και ευθύνη βαριά ώστε όταν θα έχουν το θάρρος να μιλήσουν, να ξέρουν ότι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή και όλη μας τη φροντίδα όχι μόνο να τα ακούσουμε αλλά για να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας,  από τη μια η πολιτεία να τιμωρήσει τους υπεύθυνους και από την άλλη εμείς σαν φορέας,  σαν   κοινωνία  να βοηθήσουμε στο να θεραπεύονται αυτές οι πληγές.

Δέσπω Καρνιαδάκη

Δικηγόρος

Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Αγίου Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button