ΚΡΗΤΗ

Τουριστική εκπαίδευση με σφραγίδα της Γερμανίας στο Ηράκλειο

Κατάρτιση στον επισιτισμό προσφέρουν οι Γερμανοί υπό τη σκέπη των σχολών του ΟΑΕΔ. Παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Παιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ θα πραγματοποιηθούν αύριο τα εγκαίνια της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ηράκλειο, η οποία λειτουργεί στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου εκπαίδευσης και στην οποία ήδη φοιτούν 30 κρητικοί.

Τουριστική εκπαίδευση με σφραγίδα της Γερμανίας στο Ηράκλειο 1

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας έναν τομέα με δυναμική ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, θέλουμε να δείξουμε ότι οι δυνατότητες απασχόλησης των νέων μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με μια εκπαίδευση περισσότερο προσανατολισμένη σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Τόμας Ραχέλ, Ομοσπονδιακός υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας Γερμανίας.

Τουριστική εκπαίδευση με σφραγίδα της Γερμανίας στο Ηράκλειο 2

Η σχολή συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας με στόχο να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους.

Από τον περασμένο μήνα, οπότε λειτούργησε η σχολή, φοιτούν τριάντα μαθητές, οι οποίοι θα εξειδικευτούν στον επισιτισμό, ενώ θα κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση σε πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας. 

Μάλιστα, περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα μας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Στα εγκαίνια της σχολής θα μιλήσουν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η διάρκεια της σχολής είναι τρία χρόνια, με τους σπουδαστές να πραγματοποιούν την θεωρητική τους εκπαίδευση τον χειμώνα και την πρακτική, το Καλοκαίρι, ενώ τα πτυχία τους θα αναγνωρίζονται και στη Γερμανία.

Της Γεωργίας ΜακάκηΣχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close