ΚΡΗΤΗ

Τουριστική εκπαίδευση με σφραγίδα της Γερμανίας στο Ηράκλειο

Κατάρτιση στον επισιτισμό προσφέρουν οι Γερμανοί υπό τη σκέπη των σχολών του ΟΑΕΔ. Παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Παιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ θα πραγματοποιηθούν αύριο τα εγκαίνια της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ηράκλειο, η οποία λειτουργεί στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου εκπαίδευσης και στην οποία ήδη φοιτούν 30 κρητικοί.

caffeine adv2020b

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας έναν τομέα με δυναμική ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, θέλουμε να δείξουμε ότι οι δυνατότητες απασχόλησης των νέων μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με μια εκπαίδευση περισσότερο προσανατολισμένη σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Τόμας Ραχέλ, Ομοσπονδιακός υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας Γερμανίας.

Η σχολή συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας με στόχο να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους.

neratzoulis neo

Από τον περασμένο μήνα, οπότε λειτούργησε η σχολή, φοιτούν τριάντα μαθητές, οι οποίοι θα εξειδικευτούν στον επισιτισμό, ενώ θα κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση σε πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας. 

Μάλιστα, περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα μας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Στα εγκαίνια της σχολής θα μιλήσουν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο νέος πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η διάρκεια της σχολής είναι τρία χρόνια, με τους σπουδαστές να πραγματοποιούν την θεωρητική τους εκπαίδευση τον χειμώνα και την πρακτική, το Καλοκαίρι, ενώ τα πτυχία τους θα αναγνωρίζονται και στη Γερμανία.

Της Γεωργίας Μακάκη

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button