ΚΡΗΤΗ

Τον σταθμό στον Φοινοκαλιά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Τον ερευνητικό σταθμό περιβαλλοντικών μετρήσεων στον Φοινοκαλιά, που θεωρείται αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος, επισκέφθηκαν εχθές (1/6), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και μέλη της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό ξενώνα για το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στον οικισμό, στην θέση όπου βρίσκεται το παλιό σχολείο του Φοινοκαλιά.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εκτός από τον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών αυτόνομων κτιρίων, ώστε σε εύλογο χρόνο ν΄αποκτηθεί σύγχρονη και μόνιμη υποδομή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ, καθηγήτρια κ. Μαρία Κανακίδου, ο ερευνητής Δρ. Νίκος Καλυβίτης, η προϊσταμένη του τμήματος περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κ. Βερβεράκη καθώς και τα μέλη της Μελετητικής Ομάδας κ. Οδυσσέας Σγουρός (Αρχιτέκτονας) και Λεωνίδας Ζερβός (Πολιτικός Μηχανικός)

Σχετικά άρθρα

Back to top button