ΚΡΗΤΗ

Το μήνυμα του ΥΕΘΑ κου Ευάγγελου Αποστολάκη από τα Χανιά – Από αύριο αρχίζουν τα έργα (video)Aρχίζουν οι εργασίες εγκατάστασης των επιχειρησιακών γεφυρών του Στρατοιύ στον Πλατανιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στον τοπικό Τύπο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την παρουσία του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Χανίων. 

Ο κ. Αποστολάκης, σε συνομιλία που είχε με τον Περιφερειάρχη Χανίων ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν πλήξει το Νομό τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και τόνισε πως πέρα από τις γέφυρες που ήρθαν σήμερα στα Χανιά, είναι ακόμη δύο έτοιμες να φορτωθούν στην Αθήνα.

«Ήρθα σήμερα, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ώστε να βοηθήσουμε την Περιφέρεια, να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε από τις ζημιές που έχουν προκύψει. Έχω εικόνα από τους δικούς μου μηχανικούς και από την Περιφέρεια, και από τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη με τον οποίο και έχω μιλήσει, και με τον κ. Σπίρτζη. Απλά θα δούμε πως θα στήσουμε τώρα το επιτελείο. Ήδη από σήμερα το πρωί φορτώσαμε δύο γέφυρες Belley, είναι ήδη στον Πλατανιά και από αύριο το πρωί αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε τις αποκαταστάσεις, να τοποθετηθεί η πρώτη γέφυρα και θα δούμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας των χωριών της Δυτικής Κρήτης, γιατί από ότι βλέπουμε έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Χανιώτης Υπουργός αφού εξήγησε ότι για τεχνικούς λόγους κάθε γέφυρα θα χρειαστεί δύο με τρεις ημέρες για να στηθεί, υπό την προϋπόθεση πάντα να υπάρχουν τα κατάλληλα υπόβαθρα συμπλήρωσε πως αν ζητηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η βοήθεια του στρατού, τότε θα συνδράμει όπου και όπως μπορεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε αυτοψία του κ. Αποστολάκη και του υπόλοιπου κλιμακίου που συνόδευσαν τον Υπουργό, στις πληγείσες περιοχές των Χανίων.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close