ΚΡΗΤΗ

Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου: Η δημοσίευση πληροφοριών για ύποπτα περιστατικά δημιουργεί πολλά προβλήματα


Τελευταία ενημέρωση:

Αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καλουμαστε να πράξουμε το καθήκον μας αντιμέτωποι με μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται η υποστήριξη όλης της κοινωνιας, που οφείλει να ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών.Από την πρώτη στιγμή της κρίσης οι ειδικοί και οι αρμόδιοι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό επέλεξαν για σοβαρούς λόγους να ανακοινώνουν μόνο τους αριθμούς των επιβεβαιωμένα κρουσμάτων covid19, και όχι των υπόπτων μη επιβεβαιωμενων.

Η δημοσίευση από τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφοριών για ύποπτα περιστατικά που εξετάζονται στα νοσοκομεία του νόμου, δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στην κοινωνία, αλλά αντιθέτως δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Γι΄ αυτό θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να σταματήσει αυτή η τακτική της δημοσιοποίησης πληροφοριών για ύποπτα μη επιβεβαιωμένα περιστατικα, που δεν λύνει προβλήματα, αλλά μας δημιουργεί νέα Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε σχετικα μικρές τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των προσωπικών δεδομένων, αφού ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ονόματα, εξάγονται συμπεράσματα και στιγματίζονται προσωπα. Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται υπευθυνη σταση από όλους.

Από το γραφείο Τύπου

Ετικέτες

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Close
Close