ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στο ΕλαφονήσιΣυναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό, καθώς έχει εντοπιστεί σκάφος με μετανάστες. Το σκάφος εντοπίστηκε αρχικά στην Παλαιόχωρα αλλά ο καιρός το «έσπρωξε» προς το Στόμιο στο Ελαφονήσι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο ιστιοπλοϊκό είναι στιβαγμένοι περίπου 70-80 άνθρωποι άγνωστης προέλευσης. Το πλήρωμα ήδη ξεφόρτωσε αρκετούς (10-12) από αυτούς στα ρηχά και οι αρχές που έχουν σαφείς οδηγίες απ’ το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τους περιμένουν στην ακτογραμμή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επειδή ωστόσο η περιοχή είναι βραχώδης και δύσκολα προσβάσιμη το σκάφος βγήκε πάλι στα ανοιχτά και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο που κινείται, πάντα υπό το βλέμμα και την επιτήρηση των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ιρανούς, Ιρακινούς και Σύριους, ανάμεσά τους οικογένειες και αρκετά γυναικόπαιδα. Το μικρό ιστιοφόρο που γυροφέρνει τις μικρές παραλίες στο Ελαφονήσι περιμένουν άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας, καθώς και δυνάμεις από το Λιμεναρχείο Κισάμου και το Λιμεναρχείο Χανίων.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button