ΚΡΗΤΗ

Ψάχνουν λύση για τις επικίνδυνες ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στον ΒΟΑΚ

Σήμερα Τετάρτη (10/12) αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές τομές στο οδόστρωμα του ΒΟΑΚ στο ύψος τη Λυγαριάς, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι για τη δημιουργία ρωγμών επί του οδοστρώματος στο σημείο, αλλά και πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν για τους διερχόμενος οδηγούς.

Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται το γεωτρύπανο του Υπουργείου Υποδομών με το οποίο θα δημιουργηθούν τομές απ’όπου θα ληφθούν δείγματα για να διαπιστωθεί η κατάσταση του δρόμου.

caffeine adv2020b

Από τα αποτελέσματα των τομών, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, θα προκύψει από που προέρχεται το πρόβλημα και ποιος θα είναι ο τρόπος αντιμετώπισής του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ωστόσο, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δειγμάτων, δεν αποκλείεται να κλείσει προσωρινά ο δρόμος, αν κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

neratzoulis neo

ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης: «Υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκοπεί ο δρόμος»

Πριν από λίγες ημέρες, το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο. Μετά τη γεωλογική – γεωτεχνική αναγνώριση, το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκοπεί ο δρόμος σε αυτό το ύψος, καθώς διαδοχικές νέες ρωγμές εμφανίζονται, ενώ διευρύνονται οι υφιστάμενες».

Το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης τονίζει πως θα πρέπει να γίνει άμεσα έλεγχος της διαρροής νερού από τις σωληνώσεις και η αποφυγή περαιτέρω εισροής όμβριων υδάτων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να σταματήσει την επιτάχυνση του φαινομένου της κατολίσθησης και στη συνέχεια/ παράλληλα να πραγματοποιηθεί η μελέτη της κατολίσθησης και η αποκατάστασή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κλιμάκιο αποτελούμενο από Γεωλόγους Μέλη του ΓΕΩΤΕΕ, στις 28 Νοεμβρίου του 2019, πραγματοποίησε γεωλογική – γεωτεχνική αναγνώριση της περιοχής με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών αστοχίας και τη σύνταξη πρότασης σχετικά με τα άμεσα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Από τη γεωλογική – γεωτεχνική αναγνώριση προέκυψαν τα παρακάτω:

  1. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μήκος περίπου 25 m κατά μήκος του οδοστρώματος. Πρόκειται για μικρής έκτασης αστοχία κατολισθητικού χαρακτήρα στο κατάντη πρανές του δρόμου. Περιγράφεται ως τυπική αστοχία πρανούς, κλειστής κυκλικής μορφής με τρία περιορισμένα επάλληλα φρύδια αποκόλλησης.
  2. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκοπεί ο δρόμος σε αυτό το ύψος, καθώς διαδοχικές νέες ρωγμές εμφανίζονται, ενώ διευρύνονται οι υφιστάμενες.
  3. Σε απόσταση περί τα 50 m ανάντη της θέσης αστοχίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνικού (αγωγού κυκλικής διατομής) που είναι κατασκευασμένος εγκάρσια του δρόμου για την εκτροπή της ροής των νερών του ρείθρου. Η κατάσταση – λειτουργία του αγωγού είναι σκόπιμο να διερευνηθεί προκειμένου να εξετασθεί η πιθανότητα διαρροής και ο εμποτισμός του επιχώματος πάνω στο οποίο οδεύει ο δρόμος.
  4. Διαπιστώθηκε επίσης διαρροή από τα δίκτυα που μεταφέρουν νερό προς την Αγ. Πελαγία (μαύρες σωλήνες) στο ανατολικό αντέρεισμα του δρόμου. Ειδικότερα, σε αυτή ακριβώς τη θέση (στροφή) υπάρχουν ίχνη πρόσφατης μεγάλης διαρροής δικτύου που έχει αποκατασταθεί, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχει μικρότερη διαρροή που συνεχώς εμπλουτίζει το ήδη κορεσμένο σε νερό πρανές του δρόμου αυξάνοντας την επικινδυνότητα για κατολίσθηση.

Με βάση τα παραπάνω ως το πιθανότερο σενάριο προέλευσης του προβλήματος, σκιαγραφήθηκε αυτό της διαρροής σωλήνων μεταφοράς νερού, που οδήγησε σε εμποτισμό του επιχώματος στο οποίο οδεύει ο δρόμος, προκαλώντας τοπικά συνθήκες φόρτισης και παραμορφώσεις κατολισθητικού χαρακτήρα και ανάπτυξη παρακατακόρυφων ρωγμών εφεκλυσμού. Το φαινόμενο της κατολίσθησης αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τις εισροές και των όμβριων υδάτων της χειμερινής περιόδου.

Αυτό που άμεσα χρειάζεται είναι ο έλεγχος της διαρροής νερού από τις σωληνώσεις και η αποφυγή περαιτέρω εισροής όμβριων υδάτων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να σταματήσει την επιτάχυνση του φαινομένου της κατολίσθησης και στη συνέχεια/ παράλληλα να πραγματοποιηθεί η μελέτη της κατολίσθησης και η αποκατάστασή της.

Η μελέτη κρίνεται σκόπιμο να συμπεριλάβει λεπτομερής διερεύνηση της γεωλογίας της περιοχής και να ακολουθήσει σχεδιασμός γεωερευνητικών εργασιών (ερευνητικές γεωτρήσεις, πραγματοποίηση δοκιμών SPT, δειγματοληψία και πραγματοποίηση εργαστηριακών δοκιμών, εγκατάσταση αποκλισιομέτρων και μαρτύρων μετακίνησης) για την επιβεβαίωση του μηχανισμού αστοχίας στην εξεταζόμενη θέση και τη διατύπωση προτάσεων για τα επανορθωτικά μέτρα.

Έμμεσα, αυτό το ανωτέρω κρίσιμο θέμα, αναδεικνύει και την ανάγκη για την ορθολογική διαχείριση των νερών (μεταφορά νερού – κάλυψη αναγκών περιοχής Λυγαριάς- Αγ. Πελαγίας)».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button