ΚΡΗΤΗ

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης για το μουσικό σχολείο Λασιθίου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι. Το Υπουργείο με πρόφαση τη μικρή συμμετοχή των μαθητών, έβαλε φρένο στη λειτουργία ενός σχολείου που ήταν αίτημα των γονέων του Νομού Λασιθίου, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη της Μουσικής Παιδείας σε αρκετούς μαθητές που έχουν το ταλέντο και τα όνειρα να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

Η στάση του Υπουργείου είναι υποκριτική, καθώς η προθεσμία μόλις λίγων ημερών που δόθηκε για να εγγραφούν οι μαθητές στο νέο Γυμνάσιο δεν ήταν αρκετή και πολλοί μαθητές που ενδιαφέρονται να μην προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή. Προκλητικό είναι ακόμα το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων η μικρή συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους, πράγμα που δείχνει ότι στη πραγματική αιτία της αναστολής λειτουργίας δεν είναι ο αριθμός των μαθητών αλλά η συνολική υποβάθμιση των σχολείων της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας.

caffeine adv2020b

Οι ευθύνες ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση που προχώρησε στην ίδρυση του Μουσικού σχολείου Λασιθίου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, την έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να κάνει τον προγραμματισμό της η κάθε οικογένεια. Η νέα κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη αυτή την προχειρότητα, συνέχισε την ίδια τακτική με αποτέλεσμα τη χαμηλή συμμετοχή μαθητών, στις λίγες μέρες που δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για την έναρξη των εγγραφών.

Πρόκειται για μέρος της αντιδραστικής πολιτικής που υλοποιείται στην εκπαίδευση και έχει σκοπό να την κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και ταξική σε κάθε της πτυχή. Σήμερα ο γονέας που θέλει να υποστηρίξει το παιδί του στην Καλλιτεχνική και Μουσική Παιδεία βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνει ωδεία, βιβλία, εργαστήρια, μουσικά και καλλιτεχνικά όργανα, ζει ένα αδιάκοπο άγχος για το μέλλον του παιδιού του που αν και κοπιάζει το περιμένει ένα δύσκολο και αβέβαιο μέλλον.

neratzoulis neo

Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των γονέων του Λασιθίου που ζητούν από το Υπουργείο να παρατείνει την περίοδο των εγγραφών, προχωρώντας παράλληλα σε ενημερωτικές δράσεις για τη στήριξη του νέου σχολείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο νομό Λασιθίου, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κι απρόσκοπτη λειτουργία του.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις Ενώσεις Γονέων, τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο την Τρίτη 24/9/2019, ημέρα απεργίας, μετά το πέρας της απεργιακής συγκέντρωσης, καθώς και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου την ίδια μέρα και ώρα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button