Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Το παραλιακό μέτωπο θα εμπλουτιστεί με γλυπτά των Αφων Σωτηριάδη

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Η φύση μπορεί να ηχήσει μέσα στην πόλη και μάλιστα μέσω μιας εικαστικής παρέμβασης ! Ιδιαίτερα αν η παρέμβαση αυτή, αφορά στον πολιτισμό, το μοναδικό ίσως εφαλτήριο ανάπτυξης και το πιο σίγουρο στοίχημα που θέτουμε ως  χώρα  -κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, όσο δύσκολα και αν γίνουν τα πράγματα στον τόπο μας.

Στην παραπάνω λογική εντάσσεται η πρόταση που κατέθεσαν προ μηνών οι  γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης, για την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου , που αναμένεται να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου,με την ένταξη του έργου,  στον προυπολογισμό του ερχόμενου Οκτωβρίου.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε συνάντηση που είχε σήμερα (11/8) με τον κ.Παντελή Σωτηριάδη, για την επεξεργασία της πρότασης που προ εξαμήνου είχε κατατεθεί στο Δήμο, τέθηκαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την τοποθέτηση μεταλλικών δέντρων στους υφιστάμενους μώλους που υπάχουν στην παραλία της Άμμου.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οικονομικά, κατασκευαστικά ζητήματα, ο τρόπος φωτισμού, η μεταφορά και η τοποθέτηση τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για δημιουργίες ύψους 4 μέτρων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερειακά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τόσο η τοποθέτηση τους (γερανός για τη διαμόρφωση των βάθρων) στις υφιστάμενες πέτρινες νησίδες, όσο και ο τρόπος φωτισμού (μικρά φωτοβολταικά πάνελ-επαναφορτιζόμενες μπαταρίες),προκειμένου να μην δημιουργηθούν αισθητικά ή άλλα ζητήματα.

Ο κ. Παντελής Σωτηριάδης, αναλύοντας το σκεπτικό της πρότασης που κατατέθηκε δήλωσε ότι τα νησάκια (που εικονίζονται στη φωτογραφία) δημιουργήθηκαν από ανάγκη, προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον από τα ρεύματα της θάλασσας. Ωστόσο  από αισθητικής πλευράς χρειάζονται κάποιου είδους αισθητική παρέμβαση για να γίνουν ελκυστικά . Για το λόγο αυτό, προτείναμε –είπε- την τοποθέτηση γλυπτών δέντρων, που θα φωτίζονται την νύκτα ιδίως στα τμήματα που έχουν γυαλί  με εσωτερικά φώτα. Με αυτή την παρέμβαση-τόνισε- θεωρούμε ότι τα νησάκια αυτά παύουν να βρίσκονται εκεί από ανάγκη , αλλά δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν αυτό το οικολογικό σκηνικό.

Zuper Service

Τα γλυπτά, όπως εξήγησε ο κ.Σωτηριάδης,  θα είναι κατασκευασμένα από υλικά και φέροντα οργανισμό για να αντέχουν στις ειδικές συνθήκες  που επικρατούν στον χώρο λόγω θάλασσας, ανέμων και κυμάτων που θα τα επηρεάζουν. Τέτοια υλικά είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας ,ο μπρούτζος και το γυαλί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Παντελής Σωτηριάδης, μαζί με τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή,είχαν φιλοτεχνήσει σπουδαία έργα. Χαρακτηριστικότερο όλων  η «Αρπαγή της Ευρώπης», ένα γλυπτό σύμπλεγμα μνημειακών διαστάσεων, το οποίο κοσμεί  σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button