Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟροπέδιο Λασιθίου | Ο Γιάννης Κουράκης για τον εορτασμό της Μάχης του...

Οροπέδιο Λασιθίου | Ο Γιάννης Κουράκης για τον εορτασμό της Μάχης του Λασιθίου

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης παραβρέθηκε στην εκδήλωση υποδοχής του ιστορικού Λαβάρου που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών της 154ης Επετείου της Μάχης του Λασιθίου (20-30 Μαΐου 1867) που διοργανώνει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

mechanical adv 2021

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε: 

apostolakis adv 2

“Με συγκίνηση τιμούμε σήμερα την 154η επέτειο από την Ιστορική Μάχη του Λασιθίου, που αποτελεί το σύμβολο της συμμετοχής των Λασιθιωτών στους ηρωϊκούς αγώνες για την απελευθέρωση της Κρήτης από την τουρκική τυραννία και την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα.

Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας που μας διακατέχουν, ενισχύει σήμερα και η παρουσία του ιστορικού Λάβαρου της Αγίας Λαύρας, που φώτισε τα βήματα των Αγωνιστών του 1821.

Οι σημερινές λαμπρές εκδηλώσεις υπογραμμίζουν ότι στον Απελευθερωτικό Ξεσηκωμό του Γένους, έλαβαν μέρος όλοι ανεξαιρέτως οι Κρήτες, από όλα τα διαμερίσματα του νησιού μας.

Ήταν ένας Αγώνας παλλαϊκός και ανυποχώρητος, που απέδειξε την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας να ζήσουν ελεύθεροι”.

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...