Σάββατο, 15 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΟροπέδιο Λασιθίου | Ακόμα περιμένουν τα εμβόλια

Οροπέδιο Λασιθίου | Ακόμα περιμένουν τα εμβόλια

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ακόμα περιμένουν τα εμβόλια… στον Δήμο Οροπεδίου, εκεί όπου το 49,6 % του πληθυσμού είναι υπερήλικες (άνω των 75 ετών), και βάσει των επίσημων στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποτελεί τον γηραιότερο Δήμο της Κρήτης και τον πέμπτο στην Ελλάδα.

Η τοπική κοινωνία δεν κρύβει την αγανάκτηση της, για την πολιτική αυτή διαχείριση που γεννά πολλά ερωτηματικά, για το γεγονός ότι ο Δήμος που έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες σε εμβολιαστική κάλυψη -λόγω του υπερήλικου πληθυσμού της-, βρίσκεται εκτός σχεδιασμού. Όπως είναι γνωστό, ο  Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ο ορεινότερος Δήμος της Κρήτης, με ελάχιστο υψόμετρο 800 μέτρα και μέγιστο 2.148, ενώ το κοντινότερο νοσοκομείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε απόσταση 55 χιλιομέτρων ορεινού οδικού δικτύου.

mechanical adv 2021

Ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γιάννης Στεφανάκης με δηλώσεις του τονίζει ότι έχει γίνει αποδέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους από τη διαχείριση αυτή. Όπως ο ίδιος τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» στη διάρκεια των rapid test που έγιναν με ευθύνη του Δήμου, άνθρωποι που έσπευσαν να ελεγχθούν εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι δεν γίνονται εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου.

apostolakis adv 2

Όπως περιγράφουν, αναγκάζονται να κλείνουν ραντεβού αλλά στη συνέχεια τους προκύπτουν προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν στη Νεάπολη ή στο Καστέλλι, με αποτέλεσμα να χάνουν τη σειρά τους και τα εμβόλια να μη γίνονται. Ασφαλώς είναι ένα ερώτημα ποια είναι η διαχείριση των εμβόλιων που δεν γίνονται στους δικαιούχους και το πότε αυτοί θα καταφέρουν να εμβολιαστούν…

Ο κ. Στεφανάκης σημειώνει ότι στον Δήμο έχουν γίνει σκέψεις να χρησιμοποιηθεί ένα λεωφορείο για να μεταφέρει τους ηλικιωμένους στη Νεάπολη για να εμβολιαστούν, ωστόσο κρίθηκε ως εξαιρετικά παρακινδυνευμένη πρακτική ακριβώς επειδή εάν υπάρξει πρόβλημα με ένα άτομο που ενδεχομένως προσβληθεί από τον κοροναϊό, εκτίθεται σε κίνδυνο και ο υπόλοιπος πληθυσμός που θα βρεθεί κοντά του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θυμίζουμε ότι με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, προβλέπεται ότι στις 8-10 του τρέχοντος μηνός θα είχαν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδου, ωστόσο το όλο θέμα παραμένει μετέωρο και δεν υπάρχει καμία επίσημη νεότερη ενημέρωση, σημειώνει ο κ. Στεφανάκης.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμαρχος με επιστολή του έχει ήδη ζητήσει την πολιτική παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα διεκδικώντας την άμεση αποστολή εμβολίων κατά της covid-19, καθώς δεν έχει παραλάβει ούτε ένα!!

Ο κ. Στεφανάκης σημειώνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των υπέργηρων κατοίκων που αποτελούν το 49,7% των δημοτών και στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση Νο4/2021 του, διεκδικεί την άμεση αποστολή εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων δια να προληφθούν τυχόν θανατηφόρα κρούσματα στην περιοχή που με κάθε τρόπο θα πρέπει να προστατευθεί.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble