ΚΡΗΤΗ

Οι γεωργικές ασχολίες στο Ρέθυμνο περιορίζονται αποκλειστικά στην χασισοκαλλιέργεια

Τελευταία ενημέρωση:

Θα ‘λεγε κάποιος ότι οι γεωργικές ασχολίες των κατοίκων στις περιοχές των Δήμων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου περιορίζονται αποκλειστικά στην… χασισοκαλλιέργεια. Μετά τις 15 φυτείες με τα 3.349 δενδρύλλια κάνναβης που κατασχέθηκαν την Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, την Τρίτη εντοπίστηκαν άλλες πέντε με 1.449 δενδρύλλια.

Χρειάστηκαν οι πτήσεις του ελικοπτέρου της αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εξερεύνησης, για να εντοπιστούν οι νέες χασισοφυτείες. Η μεγαλύτερη από αυτές, στην οποία καλλιεργούνταν 1.352 δενδρύλλια της ποικιλίας “νανάκια” στο στάδιο της ανάπτυξης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης και ξεριζώθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, των Τ.Α.Ε. και του τμήματος Μυλοποτάμου.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου οι άλλες τέσσερις φυτείες στις οποίες καλλιεργούνταν συνολικά 97 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης. Σε όλες τις περιπτώσεις, βρέθηκαν πλήθος πειστήρια που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ώστε να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές. Η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνης διενεργεί προανάκριση και έρευνες για τον εντοπισμό τους.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close