ΚΡΗΤΗ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, αποτελεί αναπτυξιακό έργο αιχμής με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία σε όλους τους κλάδους παραγωγής.

Με το έργο αυτό η Κρήτη γίνεται ενεργειακά αυτόνομη και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «παίκτη» στην σκακιέρα παραγωγής καθαρής ενέργειας στη χώρα μας.

caffeine adv2020b

Οι συνδυαστικές με το έργο επενδύσεις για την παραγωγή πράσινης ενέργειας που αφορούν στα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα πρέπει να γίνουν κύρια από σύγχρονα συλλογικά σχήματα και φορείς του τόπου.

Η προστιθέμενη κοινωνική αξία πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο επιλογής αυτών των επενδύσεων.

neratzoulis neo

Κρίσιμο θέμα αποτελεί η συμβολή του έργου στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης με την αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας και τη βελτίωση της εξωστρέφειας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης, συναντήθηκε κατά της διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού με την Αττική, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη και αφού του επεσήμανε την προσήλωση της Π.Ε.Δ στα θέματα περιβάλλοντος και στην κατανομή των αντισταθμιστικών ωφελειών του έργου στην τοπική κοινωνία.

Τόνισε δε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ταχείας ολοκλήρωσης και αξιοποίησης του έργου προς όφελος όλων των Κρητικών.

Συμφωνήθηκε τέλος να συναντηθούν και να συζητήσουν τα παραπάνω ζητήματα το επόμενο διάστημα.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button