ΚΡΗΤΗ

ΜΕΘ: Συνεχίζει την μάχη ο 9χρονος με οξεία λαρυγγίτιδα

Διασωληνωμένο και σε καταστολή συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου το 9χρονο αγόρι που υπέστη οξεία λαρυγγίτιδα.

Όπως δήλωσε στο cretapost ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ Ιωάννης Τασσόπουλος, «το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή. Η κατάσταση του είναι σταθερή και αντιμετωπίζεται από τους θεράποντες ιατρούς».

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί έκανε διακοπές με τους γονείς του στην περιοχή του Κερατόκαμπου όταν κρύωσε και η κατάσταση της υγείας του το πρωί της Δευτέρας, επιδεινώθηκε. Έκανε λαρυγγόσπασμο με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Αμέσως οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

neratzoulis neo

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος ξεκίνησε η μεταφορά του παιδιού με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας ενώ αμέσως κινητοποιήθηκε και η κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο.

Τα δύο ασθενοφόρα συναντήθηκαν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου, όπου η γιατρός του ΕΚΑΒ, Μάγδα Ζεάκη το διασωλήνωσε καθ οδόν. Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το μικρό αγγελούδι, το οποίο παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις του.

Αρχικά το παιδί διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στο ΠαΓΝΗ.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button