Europlan

Xaritakis
Debate
ΚΡΗΤΗ

Μ.Γάλλου: Η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ ΤΑΚ για την στοιχειοθέτηση ύπαρξης δρόμου στην περιοχή Πλάκας

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι θεωρώ ότι για το θέμα αυτό αρμόδιοι δεν είμαστε εμείς εμείς κ Δήμαρχε αλλά τα δικαστήρια της χώρας μας ( στα οποία από ότι γνωρίζω έχουν αποφανθεί και δημότες μας που έχουν ζημιωθεί όπως και η εν λόγο εταιρία )και πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου φέρνετε και ξανά φέρνετε το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο! Μέχρι να παρθεί μια απόφαση που σας ικανοποιεί ; Αναρωτιέμαι πραγματικά!
Το ίδιο κάνατε και με το σύμβουλο κρουαζιέρας !

Τρεις φορές το φέρατε στο Δ.Σ  μέχρι να παρθεί η απόφαση που επιθυμούσατε !

“IN_AND_OUT

Να πάρουμε όμως τα  πράγματα από την αρχή γιατί κρατάει χρόνια τώρα αυτή η ιστορία .

Στις 1/6/21 η Νομική Υπηρεσία του δήμου μέσω του κ Μακρακη στέλνει έγγραφο με Αρ.π  7358 που αναφέρει ότι:
« Αποδεδειγμένα , χωρίς άδεια , αυτογνωμωνος και με σκοπό την ιδιωτικοποίηση έχουν καταληφθεί συγκεκριμένα τμήματα δρόμου στην περιοχή Τσιφλίκι που αποτυπώνονται στο από
Σεπτέμβρη του 2020 τοπογραφικό διάγραμμα της Δ/σης Υπηρεσίας Δόμησης και η καταπάτηση έχει διαπιστωθεί σύμφωνα με το Αρ.π· 358/8-1-19 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης από την εταιρία Golf Residences που δηλώνει  ότι τα κατάληφθέντα ανήκουν στο Δήμο  και ότι η εταιρία τα έχει καταλάβει ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ» έτσι η Νομική Υπηρεσία γνωμοδοτεί :
« Την έκδοση διοικητικής αποβολής της εταιρίας από τμήματα δρόμων που αναφέρει συνολικού εμβαδού 2.676,94 τ.μ.»

Mechanical Solutions

Δυστυχώς όμως από ότι φάνηκε κ Δήμαρχε τίποτα δεν πράξατε ούτε για το έγγραφο της Δ/σης Δόμησης του Αυγούστου του 2019 ούτε για το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Ιανουαρίου του 2021.

Απαξίωση δηλαδή στις υπηρεσίες και αδιαφορία !

Στις 23/7/21  το με Αρ.π. 9972 έγγραφο από τη Δ/ση Περιβάλλοντος αναφέρει ότι : « .. για τη διατύπωση γνώμης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Σ.Μ.Π.Ε) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου ( Ε.Π.Σ) δύναται να συνεκτιμούνται γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών συμβουλίων» και στις ΑΠΟΨΕΙΣ ο προϊστάμενος κ Αγγελάκης προτείνει :
« στη γνώμη που θα εκφραστεί από το Δήμο δια των συλλογικών του οργάνων για την Σ.Μ.Π.Ε του Ε.Π.Σ για την περιοχή Πλάκα να συμπεριληφθεί η  ΕΦΑΡΜΟΓΗ των αναφερόμενων στο έγγραφο  ( από 1/6/21)της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου δηλαδή την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από τα καταπατηθεντα τμήματα δρόμων»

Όποτε -αναγκαστικά πλέον θεωρώ – φέρνετε το θέμα στο Δ.Σ. στις 28/7/21 όπου σεβόμενοι τις εισηγήσεις των υπηρεσιών μας ( Νομική , Δόμησης και Περιβάλλοντος) αποφασίζεται «η έγκριση της Σ.Μ.Π.Ε σύμφωνα με το εισηγητικό της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένου προφανώς των παρατηρήσεων -προτάσεων που περιλαμβάνει ως αναλυτικά αναφέρεται στο εισηγητικό»
δηλ και την διοικητική αποβολή της εν λόγω εταιρίας από τα καταπατηθεντα!!

Δυστυχώς όμως και ως συνήθως για άλλη μια φορά εσείς ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ την απόφαση του Δ.Σ σας !!
Μια απόφαση που προφανώς δεν σας άρεσε- για τους δικού σας λόγους- και έτσι όπως κάνατε και με τη Μεσοραχη ( απόφαση του 2018 ανεφάρμοστη ) ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ και δεν πράξατε ΤΙΠΟΤΑ !

Απαξίωση πάλι λοιπόν και των υπηρεσιών σας και του Δ.Σ και εμάς !

Μετά από αυτή την απόφαση ο Δήμος έλαβε υπόμνημα από την εν λόγω εταιρία για το οποίο γνωμοδότησε ξανά η Νομική υπηρεσία του δήμου μας μέσω του κ Μακρακη ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφο του 10/8/21 ότι : « Είναι ανακριβή η κτηματολογικής εγγραφή που αναφέρει στο Υπόμνημα της η εταιρία»
αναφέρει επίσης ότι : « η διαδικασία επιδότησης διοικητικής πράξης σχετικά με την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου ΔΕΝ μπορεί να εμποδίσει την έκδοση πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής συνεπώς η αίτηση που αναφέρεται  στο υπόμνημα της εταιρίας ΔΕΝ μπορεί να γίνει δεκτή γιατί δεν αναφέρει κάποιο στοιχείο που να κωλύει   την Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής»!

Μάλλον όμως δεν σας άρεσε ούτε αυτή η γνωμοδότηση της Νομικής μας Υπηρεσίας γιατί εξακολουθήσατε να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ την Διοικητική Αποβολή την οποία ψήφισε το Δημοτικό σας Συμβούλιο !!

Ξανά απαξίωση υπηρεσιών του Δ.Σ σας και των αποφάσεων του !!

Στις 2/2/22 λοιπόν και αφού έχουν περάσει 3 χρόνια από το 2019 και το έγγραφο της
Δ/σης Υπηρεσίας Δόμησης χωρίς να πράξετε το παραμικρό για να υπερασπιστείτε την περιουσία του Δήμου και των δημοτών μας ΞΑΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ το θέμα στο Δ.Σ και μας λέτε κάτι δικά σας , ότι το θέμα δεν είναι ξεκάθαρο και ότι πρέπει να πάρουμε και τη γνώμη του ΤΕΡ-ΤΑΚ . Αν είναι δυνατόν !!
Σε αυτό το Δ.Σ εσείς κ Πρόεδρε εμποδίσετε με πολλούς τρόπους την εκπρόσωπο των δημοτών ΜΑΣ (που έχουν ζημιωθεί από όλα αυτά αφού δεν μπορούν καν να περάσουν στις περιουσίες τους – ποσό μάλλον να τις εκμεταλλευτούν) . Την εμποδίσετε λοιπόν να ενημερώσει το Δ.Σ για την άλλη πλευρά ενώ σε εμάς είχατε στείλει σελίδες εισηγήσεων από την εταιρία . ΤΙΠΟΤΑ όμως από
τους δημότες ΜΑΣ !

Παρολες  τις  διαμαρτυρίες μου τότε δεν αφήσατε την άλλη γνώμη να ακουστεί  στο Δ.Σ και έτσι η πρόταση σας πέρασε οριακά ( 13-12)υπέρ  της γνωμοδότησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου .
Άλλη μια καθυστέρηση λοιπόν στη Διοικητική Αποβολή που με τίποτα δεν θέλετε να εφαρμόσετε !
Αν αυτό δεν είναι άλλη μια μεθόδευση από μέρους σας , ρωτώ τι είναι;

Στις 11/8/22 ( άλλοι 6 μήνες καθυστέρησης ) στέλνετε κ Δημαρχε στο ΤΕΕ-ΤΑΚ έγγραφο και ζητάτε « στοιχειοθέτηση ύπαρξης δρόμων» στην περιοχή . Ποσό πληρώσαμε άραγε για αυτό;
4 χρόνια δεν έχετε πράξει τα δέοντα για να υπερασπίσετε τη δημόσια περιουσία ΜΑΣ !

Φτάνουμε στο σήμερα λοιπόν με μια γνωμοδότηση κάποιου ιδιώτη που του ανατέθηκε η υπόθεση από το ΤΕΕ-ΤΑΚ να μας παραδέχεται τα εξής: (που εμένα μου φαίνονται πολύ περίεργα)
– Ότι αλληλογραφία μαζί του είχατε εσείς ο ίδιος κ Δήμαρχε και όχι οι υπηρεσίες του δήμου μας όπως θα ήταν το σωστό; Προσκομίσατε όπως αναφέρει 23 έγγραφα  και αναρωτιέμαι εσείς διαλέξατε ποια έγγραφα θα προσκομίσετε και όχι οι  υπηρεσίες μας;
– Απορίας επίσης άξιο για  αυτή τη γνωμοδότηση είναι πως η εταιρία είχε άμεση επαφή με τον πραγματογνώμονα ενώ οι  δημότες μας ερχόταν σε επαφή μαζί του μέσω του επιμελητηρίου . Είχε δηλ η εταιρία άμεση πρόσβαση στον εν λόγο ειδικό στέλνοντας 15 έγγραφα αλλά οι δημότες μας  δεν είχαν και απευθυνόταν σε αυτόν δια μέσου του ΤΕΕ-ΤΑΚ και κατέθεσαν 85 έγγραφα . Τα έλαβε αυτά υπόψην του αναρωτιέμαι ο πραγματογνώμων ;
–  Στις απόψεις της πραγματογνωμοσύνης αναφέρονται δηλώσεις του Δημάρχου προς το ΔΣ που λέει ότι : « από διερευνήσεις που έχουν γίνει προκύπτει σαφώς -μάλιστα -ότι καταπατήσεις ΔΕΝ υπάρχουν άρα απώλεια δημόσιας περιουσίας ΔΕΝ υφίσταται» παρακάτω γράφει ότι « η Νομική Υπηρεσία είχε εισηγηθεί πρωτοκόλλου αποβολής όμως οι παραπέρα διερευνήσεις αφήνουν κάποια σημεία χωρίς καθαρή εικόνα» σοβαρά τώρα ;αλήθεια ;
– Έχουμε τώρα και τρίτη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας -την οποία τη ζητήσατε μάλιστα προφορικά κ Πρόεδρε – στην οποία ο κ Μακρακης μας λέει ότι είναι θέμα δικαστηρίου πλέον και δηλώνει ξεκάθαρα ότι η πραγματογνωμοσύνη που τόσο επιθυμούσατε και πληρώσαμε δεν απαντάει στο επίμαχο ερώτημα από που διέρχονταν οι κοινόχρηστοι δρόμοι που συνέδεαν τον οικισμό της Πλάκας με Ελούντα, Πιννες , Μαυρικιανο κτλ άρα το επίμαχο ερώτημα παραμένει αναπάντητο !

Για να κλείσω θέλω να πω ότι με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν πράττει τα δέοντα για την υπεράσπιση της περιουσίας του δήμου μας όπως αυτό ξεκάθαρα φαίνεται από τρανταχτά θέματα όπως αυτό , το θέμα του Καθολικού , της χερσαίας ζώνης λιμένα και πολλά αλλά !! Επίσης απαξιώνει της υπηρεσίες του δήμου μας κατά το δοκουν ενώ σε εμάς κουνάει το δάχτυλο ότι πρέπει να τις σεβόμαστε.
Και τέλος είναι γνωστό πλέον ,όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές , ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αποφάσεις του Δ.Σ του όταν δεν τον ικανοποιούν για τους δικούς του λόγους

ΥΣ: παρακαλώ θερμά όλους τους συνδημότες μου να ενδιαφερθούν και να ενεργήσουν  δυναμικά  για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας ΜΑΣ ! Όταν δε φτάσουν στην κάλπη  τον Οκτώβρη να σκεφτούν καλά τι ψήφιζε ο καθένας από τους υποψήφιους -επικεφαλής και μη και να μην δώσουν εντολή  σ αυτούς που απεμπολούσαν το δημόσιο συμφέρον υπέρ του ιδιωτικού διαφορετικά
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

Ευχαριστώ 

Μαρία Ναυσικά Γάλλου 


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button