Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ανακοίνωση ΟΓΕ Αγίου Νικολάου για αμβλώσεις – μητρότητα

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15.5.2024, στον Άγιο Νικόλαο, συνδιοργάνωσης του Δήμου Αγίου Νικολάου με τον σύλλογο «Παναγία η Παντάνασσα», η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος καταγγέλλει και καταδικάζει απόψεις που χαρακτηρίζουν την άμβλωση ως «φόνο» και «ενέργεια εγκληματική».

Το δικαίωμα στη νόμιμη, ασφαλή και δωρεάν άμβλωση, όπως και στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, στη σύγχρονη, δωρεάν και αναβαθμισμένη Παιδεία, στην εργασία με πλήρη δικαιώματα και ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε γυναίκα. Αυτό, όμως, προϋποθέτει τη δημιουργία υποδομών συνολικής στήριξης της οικογένειας και εξασφάλιση των σύγχρονων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων για τις γυναίκες, γιατί τότε μόνο εξασφαλίζεται η ελευθερία επιλογής. Η δημιουργία οικογένειας δεν μπορεί να είναι μόνο ατομική υπόθεση, αλλά θα πρέπει να αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και ευθύνη.

NOVA

Εκείνοι που κάνουν λόγο για ανευθυνότητα, φυγοπονία ή εγωισμό των νέων ανθρώπων σήμερα που δεν θέλουν εξ’ αυτών να κάνουν οικογένεια, φαίνεται να μην λαμβάνουν υπ’ όψη όλους εκείνους τους παράγοντες που είναι σήμερα αποτρεπτικοί για αυτούς: τα εργασιακά ωράρια λάστιχο ειδικά σε κλάδους όπως αυτός του επισιτισμού – τουρισμού, τους μισθούς – ψίχουλα, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που έχει τσακίσει τις οικογένειες και τους νέους, την υποστελέχωση όλων των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και φροντίδας, των δομών φροντίδας για ηλικιωμένους, βρεφονηπιακών σταθμών, σταθμών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, ένα στήριγμα για τους γονείς, αλλά και την υποβάθμιση όλων των δομών πρόνοιας και φροντίδας κακοποιημένων γυναικών και ευάλωτων ομάδων, που δεν έχουν εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μέσα και το επιστημονικό προσωπικό που μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες τους.

Αυτή την υποβάθμιση και υποστελέχωση των δομών και υπηρεσιών στήριξης κοινωνικά ευάλωτων ατόμων βιώνουμε και στο Δήμο Αγίου Νικολάου, με τεράστιες ελλείψεις σε πόρους και επιστημονικό προσωπικό, ενώ παράλληλα δίδονται εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση σε εξοπλιστικά προγράμματα για δολοφονικές επεμβάσεις και σφαγές των λαών! Είναι απαράδεκτο να επικροτούνται από τις ηγεσίες και τη δημοτική αρχή, μόνο ιδιωτικές πρωτοβουλίες βοήθειας και στήριξης όλων όσων έχουν κοινωνικές ανάγκες, αντί να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και το κράτος περισσότερα κονδύλια και πόρους για την κάλυψη τους.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Αυτή η πολιτική της ανεπάρκειας και της κρατικής αδιαφορίας ωθεί όλους τους συνάνθρωπους μας που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν, τις δεκάδες γυναίκες που υφίστανται τη πολύμορφη βία, στο σπίτι, στη δουλειά, χάνοντας ακόμα και τη ζωή τους, να καταφεύγουν σε οποιαδήποτε ‘’λύση’’ και ‘’στήριγμα’’, που, παρόλη την όποια καλή πρόθεση, δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τους για υλική, ψυχολογική και επιστημονική υποστήριξη και ουσιαστική αντιμετώπιση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών και υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με πλήρως καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, για τη αποτελεσματική και ουσιαστική υποστήριξη ατόμων κακοποιημένων, ασθενών, ευάλωτων.

Mechanical Solutions

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένας πλήρες, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με υπηρεσίες που δεν θα περιορίζονται στην άμβλωση, αλλά θα αφορούν τη σεξουαλική αγωγή, τον οικογενειακό προγραμματισμό, τον προγεννητικό έλεγχο, την εγκυμοσύνη και το τοκετό καθώς και πλήρως εξοπλισμένες.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την κοινωνική προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, για την εξάλειψη της πολύμορφης βίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ολική προστασία και στήριξης της εργαζόμενης μητέρας με ειδικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για εγκύους και νέες μητέρες σε χώρους δουλειάς, άδειες στο ζευγάρι για όλες τις ανάγκες του παιδιού, δομές ειδικής αγωγής, προσχολικής αγωγής και φροντίδας παιδιών, επιδόματα ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας για ισοτιμία και χειραφέτηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο