ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Στον Αθερινόλακκο μεταφέρονται οι γεννήτριες από τον Αποκόρωνα

Σε μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες πετρελαίου) οι οποίες τοποθετήθηκαν πριν λίγες ημέρες από τη ΔΕΗ σε υποσταθμό στις Βρύσσες Αποκορώνου.

Η διαδικασία απομάκρυνσης τους από τη ΔΕΗ ξεκίνησε σήμερα, με προορισμό τον Αθερινόλακκο Λασιθίου.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, η ολοκλήρωση της μεταφοράς των 40 γεννητριών θα γίνει μέχρι την ερχόμενη βδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση γεννητριών και η επέκταση του τοπικού σταθμού της ΔΕΔΔΗΕ, στο Καρύδι των Βρυσσών, προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για «εν κρυπτώ» διαδικασίες.

neratzoulis neo

Παράλληλα τόνιζαν ότι η επέκταση του σταθμού θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ώρα που, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, οι συγκεκριμένες γεννήτριες δεν θα κάνουν διαφορά στην παραγωγή ενέργειας.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button