ΚΡΗΤΗ

Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο στο ΠΑΓΝΗ

Θετικός στον  κορωνοϊό εντοπίστηκε άλλος ένας ακόμη εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ.

Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα, κάτω των 5 ετών, ο οποίος είχε ήπια συμπτώματα τα οποία τον παρακίνησαν να κάνει το τεστ, που αποδείχθηκε θετικό στον ιό.

caffeine adv2020b

Ο άνδρας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 όμως ημέρες, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις του προσωπικού των νοσοκομείων .

Την ίδια ώρα σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχουν μπει και άλλοι πέντε συνάδελφοι του, με τους οποίους ήρθε σε στενότερη επαφή, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

neratzoulis neo

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, θετική στον ιό είχε βρεθεί μια ακόμα εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Γιατί το προσωπικό των νοσοκομείων μπαίνει σε 7ημερη και όχι 14ημερη καραντίνα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Δημήτρη Βρύσαλη, οι επιστημονικές οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι  προσαρμοσμένες πάνω στις συνθήκες… υποστελέχωσης. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, όπως τονίζει, στους υγειονομικούς  συνίσταται 7ημερη καραντίνα και όχι 14ημερη, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, ο πραγματικός λόγος που δε μπαίνουν σε καραντίνα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι η έλλειψη σε προσωπικό. Γιατί αν χρειαστεί να λείψουν περισσότερες ημέρες από ένα τμήμα, αυτό το τμήμα δε θα μπορεί να λειτουργήσει!

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button