ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊουΈνας Γερμανός επισκέπτης καθηγητής είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Στα 36 δείγματα από όλη την Κρήτη που ελέγχθηκαν την Πέμπτη, μετά το πρώτο επίσημο κρούσμα του 43χρονου, που είναι «ορφανό», φτάσαμε το βράδυ της ίδιας μέρας να έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, το δεύτερο κρούσμα, το οποίο είναι επίσης «ορφανό», αφορά σε ένα 33χρονο άνδρα, που ζει στο Ηράκλειο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε σύνολο 40  δειγμάτων βρέθηκε ένα ακόμη θετικό, το οποίο όμως δεν είναι «ορφανό», αλλά είναι ταυτοποιημένο.

swell adv 2021

Πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ο οποίος δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Την Πέμπτη, κατά το μεσημέρι, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε κσι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Αναμένεται, λοιπόν, να γίνει προληπτική απολύμανση στο Τμήμα Χημείας στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο άνδρας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι που φιλοξενείται, με ήπια συμπτώματα.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button