ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σύμβαση 5 εκ. ευρώ για την συντήρηση του ΒΟΑΚ

Σύμβαση με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου στον ΒΟΑΚ –αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης- υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την οδική ασφάλεια στο Βόρειο Οδικό Άξονα μετά από έγκριση του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη που έδωσε την αρμοδιότητα για το τμήμα από Αγία Πελαγία προς Φόδελε και από την περιοχή του Κακού Όρους.  Μία σύμβαση 5 εκατομμυρίων η οποία μέχρι τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί , και αφορά την αντικατάσταση όλου του ασφαλτικού την οριζόντια και κάθετη σήμανση και παράλληλα είναι σε εξέλιξη άλλη μία εργολαβία 800.000 ευρώ  που αφορά το φωτισμό ειδικά στους κόμβους σε όλο το Βόρειο Οδικό Άξονα.  Μία σειρά από έργα που αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια τόσο στον Βόρειο Οδικό Άξονα όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει νωρίτερα αλλά οι πολλές αλλαγές στο τελευταίο νόμο περί δημοσίων έργων δεν επέτρεψαν την δημοπράτηση των έργων».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΑΡΜΙΤΕΛ Α.Ε.» που θα υλοποιήσει το έργο Βασίλης Μαραγκάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη και τα στελέχη της υπηρεσίας Μιχάλης Ψαρουδάκης και Τζούλια Μπαρτολούτσι.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, αφού προηγηθεί εκσκαφή – φρεζάρισμα του υφιστάμενου οδοστρώματος και εξομάλυνση τυχόν ανωμαλιών με ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους. Θα ακολουθήσει νέα διαγράμμιση του οδοστρώματος.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button