Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο: Με απόφαση του ΣτΕ κλείνουν οι κινηματογράφοι στο «TALOS»

Ηράκλειο: Με απόφαση του ΣτΕ κλείνουν οι κινηματογράφοι στο «TALOS»

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε ένα πολυετές και επεισοδιακό σήριαλ που αφορά στην λειτουργία του πολυκινηματογράφου «TALOS» στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Το ανώτατο ακυρωτικό όργανο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης κατά της άδειας λειτουργίας σηματοδοτώντας θρυαλλίδα εξελίξεων για το κλείσιμο των κινηματογράφων.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με το ΣτΕ ο πολυχώρος «TALOS» έχει ανεγερθεί σε περιοχή στην οποία δεν προβλέπονται τέτοιες δραστηριότητες στο Σχέδιο Πόλης, άρα δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του.

apostolakis adv 2

Ουσιαστικά οι χρήσεις λειτουργίας κινηματογράφων κακώς αδειοδοτήθηκαν καθώς το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής δεν προβλέπει τέτοιου τύπου χρήσεις.

Η λειτουργία του πολυκινηματογράφου έχει κριθεί παράνομη, καθώς για την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο «TALOS» προβλέπεται ήδη από το 1988 «χρήση γενικής κατοικίας» όπου δεν επιτρέπονται αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «ο νομοθέτης του Ν. 4178/2013 εξαγγέλλει, στο άρθρο 1 παρ. 1, γενική απαγόρευση μεταβίβασης και σύστασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα επί των οποίων έχουν εκτελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν σημειωθεί αυθαίρετες αλλαγές χρήσης. Με τις επόμενες διατάξεις του όμως, ο ίδιος νόμος οργανώνει σύστημα απαλλαγής από την απαγόρευση κατηγοριών ιδιοκτησιών με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες, άλλως, θα υπάγονταν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας παίρνει οριστική θέση ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση του Ε’ Τμήματος που χαρακτήριζε παράνομη τη λειτουργία πολυκινηματογράφου σε περιοχή όπου προβλέπεται μόνο κατοικία είναι ορθή απορρίπτοντας την αίτηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας να διατηρηθούν τα κτίσματα, με βάση τις διατάξεις του ν. 4178/2013 για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε πως η τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν επιτρεπτή.

Πλέον, αναμένεται η κοινοποίηση της απόφασης στο δήμο Ηρακλείου που αναγκάζει τη Λότζια να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης να κλείσουν οι κινηματογράφοι στο «TALOS».

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble